NORGE-FINLAND 1-1

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Ståle Solbakkens utvalgte hentet seg inn igjen etter en svak start mot gjestene fra Finland søndag.

Alexander Sørloth utlignet etter bare noen få sekunder av andre omgang. Dessverre for hjemmepublikummet kom det aldri et norsk vinnermål.

Les også: Ristet på hodet av det Norge viste: – Heldige

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Slovenia.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Ørjan Nyland - 5

Kan ikke lastes for finnenes scoring og gjør stort sett det han skal kampen igjennom.

Marcus Holmgren Pedersen - 5

God offensivt på Norges utligning. Liker å ta initiativ og gi støtte på sin høyreside. Ikke like overbevisende i forsvarsdelen før pausen. Må ut før timen er spilt med en hodeskade.

Stefan Strandberg - 5

Bryter fint foran ved flere anledninger i gjestenes oppspillsfase. Noen slurvete avleveringer gjør at det likevel er forbedringspunkter for den rutinerte stopperen som er tilbake på laget etter skader.

Leo Østigård - 4

For det meste god kontroll, men glipper i duellspillet på Finlands 1-0-scoring på en hodeduell han normalt sett vinner. Har blitt en bauta i Solbakkens lag denne høsten, men ikke like dominant i søndagens kamp som vi har sett han tidligere. Har noen halvfarlige klareringer, og kommer nær et vinnermål på corner.

Birger Meling - 5

Er våkent med og avverger en potensiell Finland-scoring etter 26 minutter. Godt defensivt arbeid. Ble også rundet enkelt ved et par anledninger og fikk også se det gule kortet for en klar trøyeholding. Uhyre nær en assist i sluttminuttene.

Mohamed Elyounoussi - 4

Løper mye på sin venstreside, men klarer ikke å bryte gjennom den finske forsvarsmuren. Har flere tilløp, men det blir aldri noe ordentlig sluttprodukt ut av det. Hadde et innlegg etter en times spill som Ola Solbakken burde fått mer ut av.

Patrick Berg - 6 (Norges beste)

Den med mest intensitet i spillet gjennom kampen hos det norske laget. Bryter opp finske angrep defensivt og har flere gode involveringer offensivt, blant annet et skudd i metallet. En voksen kamp av den sentrale midtbanespilleren.

Kristoffer Zachariassen - 4

Relativt anonym opptreden. Løper som alltid mye, men klarer ikke å sette sitt preg på Norges spill i de 45 minuttene han er på banen.

Martin Ødegaard - 6

Kommer til noen gode avslutninger og dikterer det norske spillet i stor grad. Er med i oppbyggingen til Norges utligning og er stort sett en ballsentral i alt laget gjør. Slår enkelte dødballer som kunne ført til ytterlige en norsk scoring.

Mats Møller Dæhli - 2

Blir satt opp i flere gode situasjoner på den siste tredjedelen, men sliter med presisjonen på den siste avgjørende pasningen. Kreativiteten offensivt kjennetegner den lille teknikeren, og når denne ikke sitter optimalt blir helhetsinntrykket ikke det helt store.

Alexander Sørloth - 5

Veldig anonym før pause. Etter hvilen sørger han for at Norge kommer tilbake i kampen og er i likhet med resten av laget mer tent. Vandrer mer og kommer på ballen i større grad som er positivt for lagets del.

INNBYTTERE:

Ola Solbakken - 4

Kom inn på kanten halvveis, og var til de grader involvert da han stormet inn i Finlands felt på et innlegg fra motsatt side. Løpet var ikke helt synkronisert med pasningen, og en stor sjanse endte med bare nesten. Markerte seg i oppbyggingen av flere angrep seinere.

Ola Brynhildsen - 5

Et nytt innhopp for den ferske landslagsspilleren, som nå fikk en hel omgang å vise seg fram i. Var livlig både med og uten ball, og gjorde bevegelser som skapte rom for lagkamerater i angrep.

Stian Gregersen - 5

Overtok for Strandberg midtveis, og markerte seg flere ganger med duellstyrken han er kjent for. Etter ballgjenvinninger kunne pasningskvaliteten vært bedre enkelte ganger.

Julian Ryerson - 4

Erstattet Holmgren Pedersen etter en knapp time. Bundesliga-backen framsto som ganske anonym, selv om han forsøkte å bli med framover da Norge la et visst trykk på finnene på tampen.

Hugo Vetlesen - inn for Mohamed Elyounoussi etter 66 minutter - ikke vurdert.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon

9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden

8: Dominerte stort

7: Bunnsolid prestasjon

6: God kamp

5: En prestasjon på det jevne

4: Under pari

3: Skuffende kamp

2: Langt unna det man kan forvente

1: Begredelig opptreden