GIBRALTAR - NORGE 0-3:

Norge tok som ventet en enkel seier mot Gibraltar i den første VM-kvalifiseringskampen med Ståle Solbakken som norsk landslagssjef.

Etter en del misbrukte sjanser løsnet det for Norge som til slutt vant komfortabelt 3-0.

Les også: TV 2s ekspert reagerte underveis i kampen: - Det kunne de gjort

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Gibraltar.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

RUNE JARSTEIN - 6
Veteranen fortsetter som Norges førstevalg mellom stengene også under Solbakkens ledelse. Jarstein ble aldri satt på noen prøver mot Gibraltar, men hadde fullstendig kontroll de få gangene han var involvert.

JONAS SVENSSON - 6
Med Omar Elabdellaoui ute var det Svensson som fikk sjansen som Norges høyreback onsdag kveld. Trønderen fikk friheten til å ligge høyt i banen mot et lavtliggende Gibraltar uten at han skapte all verden før pause. I starten av andreomgangen kunne han imidlertid juble for scoring da han stod på riktig plass da Gibraltar forsøkte å klarere et norsk hjørnespark. Svensson banket til fra 16 meter og la på til 3-0 for Norge. Ble byttet ut fem minutter senere.

STEFAN STRANDBERG - 5
Det ble en svært rolig dag på jobben for det norske forsvaret. Med kun Tjay De Barr alene på topp hos Gibraltar, ble Strandberg aldri særlig utfordret. Sammen med makker Lode hadde sørlendingen god kontroll i forsvaret.

MARIUS LODE - 5
Bodø/Glimt-stopperen var en av Solbakkens overraskelser i startelleveren onsdag kveld. Midtstopperen var noe slurvete med ballen i starten av kampen, men alt i alt ble det en enkel dag på jobben for 28-åringen.

BIRGER MELING - 5
Frankrike-proffen ble foretrukket foran Haitam Aleesami som Norges venstreback mot Gibraltar. Rogalendingen stod ofte høyt i banen og ble mye brukt på venstrekanten. Meling kom til noen gode innlegg, men hadde ikke alltid marginene helt med seg.

FREDRIK MIDTSJØ - 4
En rotete start på kampen for Midtsjø. Trønderen slurvet en del i pasningsspillet og må heve seg noen hakk hvis han akter å beholde plassen fremover. AZ-spilleren var riktignok svært presis da han slo Norges hjørnespark like før pause og traff pannen til Sørloth som scoret.

MARTIN ØDEGAARD - 5
Forsøkte å spille seg gjennom et kompakt gibraltisk forsvar med både vendinger, lure pasninger og skudd, men lykkes bare halvveis. Virket å være svekket mot slutten av omgangen da målene begynte å renne inn. Ødegaard tråkket nemlig over og kom aldri på banen igjen etter pause.

KRISTIAN THORSTVEDT - 6
Thorstvedt var også en overraskelse i Solbakkens startellever, men 22-åringen takket for muligheten. Bidro med gode bevegelser og løp før pause. Kunne også notere seg for sin første scoring for A-landslaget da han plasserte inn 2-0 på overtid av første omgang. Blant Norges beste mot Gibraltar.

ALEXANDER SØRLOTH - 6 - Norges beste
RB Leipzig-spissen kom til flere gode muligheter og var svært nær scoring like før pause da han på glimrende vis snudde seg 180 grader og banket ballen i tverrliggeren. Målet kom imidlertid noen minutter senere da han stanget inn Midtsjøs hjørnespark og sendte Norge opp i 1-0. Skapte i likhet med resten av laget mindre etter pause.

ERLING BRAUT HAALAND - 5
Norges store stjerne kom tidlig til gode sjanser, men maktet ikke å overliste Dayle Coleing i målet til Gibraltar. Vi har sett ham score på lignende sjanser tidligere og kjenner vi Haaland rett så ergrer han seg over å ha gått målløs av banen. Vi vet han kan bedre, men skal i det minste ha for at han kom til sjansene.

MOHAMED ELYOUNOUSSI - 4
Elyounoussi har imponert for Celtic denne sesongen, men hadde ingen stor kamp mot Gibraltar onsdag kveld. Maktet ikke å skape all verden på den tørre kunstgressmatten og ble byttet ut til pause.

INNBYTTERE:

Jens Petter Hauge - inn for Martin Ødegaard etter 45 minutter - 4
Kom inn for skadet Ødegaard, men klarte ikke sette sitt preg på kampen.

Patrick Berg - inn for Mohamed Elyounoussi etter 45 minutter - 4
Berg fikk sjansen etter pause, men klarte ikke markere seg nevneverdig i en tam andreomgang av det norske laget.

Joshua King - inn for Erling Braut Haaland etter 62 minutter - ikke vurdert

Tokmac Nguen - inn for Fredrik Midtsjø etter 62 minutter - ikke vurdert

Martin Linnes - inn for Jonas Svensson etter 62 minutter - ikke vurdert

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.