NORGE - LATVIA 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge ligger nå på tredjeplass i gruppa etter at Tyrkia knuste Gibraltar, og om Nederland vinner sin kamp senere lørdag, er Norge avhengig av hjelp fra Montenegro i deres siste kamp mot Tyrkia på tirsdag om det skal bli playoff til VM i Qatar.

Ståle Solbakkens mannskap spilte en meget svak førsteomgang, men hevet seg etter hvilen. Mohamed Elyounoussi og resten av Ullevaal trodde ledermålet var et faktum ti minutter før slutt, men scoringen ble annullert for offside, som gjør at VM-håpet nå henger i en tynn tråd.

Les også: VAR-drama i gedigen norsk skuffelse

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Montenegro.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Ørjan Håskjold Nyland - 6

Norges nye førstekeeper(?) tok det som kom hans vei før pause da Latvia var farlig frempå et ganger. Ett rufsete utspill straffet seg ikke ettersom Meling holdt ballen i spill, og ellers hadde ikke Bournemouth-keeperen mye å gjøre.

Marcus Holmgren Pedersen - 6

Fikk nærmest hele høyresiden å boltre seg på fra start da Martin Ødegaard beveget seg inn mye sentralt. Hammerfest-gutten med tre lunger raste opp og ned siden sin, men maktet aldri å prikke Sørloth på pannebrasken før pause. Hadde forholdsvis god kontroll defensivt kampen gjennom.

Stefan Strandberg - 6

Norges store forsvarssjef måtte bryne seg på store og sterke Vladislavs Gutkovskis, som maktet å skape litt uro innledningsvis. Strandberg måtte i aksjon da Latvia hadde en god kontringsmulighet halvveis i den første omgangen, men taklingen fra Salernitana-proffen satt som et skudd og avverget en potensiell målsjanse imot. Ellers god kontroll og mindre å gjøre etter hvilen.

Marius Lode - 4

Kom inn på laget i et forsøk på å tilføre pasningssikkerhet i det norske forsvaret. Bodø/Glimt-profilen hadde imidlertid ingen god første omgang. Et par feilpasninger ble avløst av en klønete involvering med nesa mot eget mål i duell med Latvias spisser, men Lode slapp unna med skrekken. En mer takknemlig jobb etter pause da Norge tok kontroll på kampen.

Birger Meling - 5

Meling gjør seg sjelden bort i løpet av 90 minutter, og det gjorde han heller ikke lørdag. Fikk ikke bidratt i alt for stor grad på en anonym norsk venstreside før pause, og ble knust i duellen da Gutkovskis fikk heade mot Nyland. Burde hatt frispark i det som ble opptakten til en latvisk mulighet i den første omgangen. Mer med offensivt de siste 45 minuttene.

Mathias Normann - 6 - Norges beste

Norwich-spilleren er i kanonform, og var Norges soleklart beste spiller for et svakt norsk lag før pause. Vant dueller, både tredde- og tok med seg ballen gjennom ledd og kom også til en kjempesjanse da han dunket til fra distanse. Mer som en vaktbikkje foran egne stoppere etter pause, men alt i alt en forholdsvis kamp fra Norges nummer seks på en ellers blytung dag.

Morten Thorsby - 4

Midtbaneterrieren vant sin andel dueller, men klarte ikke å prege spillet i alt for stor grad. Var i god posisjon til å avslutte i boksen to ganger før pause, men fikk aldri muligheten da henholdsvis Kristian Thorstvedt og Alexander Sørloth sto foran i køen. Tatt av til pause etter å ha fått gult kort.

Martin Ødegaard - 6

Norges landslagskaptein var oppført ute til høyre, men spilte stort sett som en tier sammen med Thorstvedt. Prøver å få ting til skje, men slet med å finne de helt geniale løsningene mot et lavtliggende Latvia-lag før pause. Like etter pause våknet imidlertid Norges nummer ti, da han var arkitekten bak en gigantisk Thorstvedt-sjanse. Ødegaard svarte med å fyre opp Ullevaal-publikummet gjentatte ganger, og var på mange måter lederen da Norge koblet grepet om kampen. Kom til en stor sjanse like før slutt, men maktet ikke score.

Kristian Thorstvedt - 4

Genk-profilen var usedvanlig anonym før pause, men fikk Norges største sjanse like før pause da han headet i stolpen. Kom til en ny gigantsjanse like etter pause etter strålende forarbeid av Ødegaard, men avslutningen ble stoppet. Svak kamp av Thorstvedt.

Mohamed Elyounoussi - 5

Ble liggende litt isolert ute til venstre, mens det norske laget stort sett angrep ute til høyre. God én mot én, uten at det ble noen særlig farligheter ut av det. Mer med etter hvilen og kunne sendt Ullevaal til himmels da han kom alene med Roberts Ozols, men Latvias sisteskanse lot seg ikke lure av chippen til Norges nummer 11. Trodde han hadde gitt Norge ledelsen like før slutt, men scoringen ble avvinket for offside.

Alexander Sørloth - 4

Var i likhet med Thorstvedt litt ute av kampen innledningsvis, og fikk verken mange oppspill eller innlegg å jobbe med. Ble flyttet bredere da Joshua King kom inn, og kom følgelig også mer på ball. Fikk en stor sjanse etter å ha knust Chernomordijs i lufta, men headingen forsvant over mål. Var nest sist på ballen da Elyounoussi satte inn 1-0 etter 80 minutter, men måtte skuffet se scoringen bli annullert. Fikk gode muligheter mot slutten etter å ha vært råsterk i boksen, men marginene var i mot Real Sociedad-spissen som var litt for unøyaktig i de avgjørende situasjonene.

INNBYTTERE:

Joshua King - inn for Morten Thorsby etter 45 minutter - 4

Blir satt inn i et forsøk på å ta over grepet i kampen. Watford-spissen virket spillesugen, men ble ikke satt opp i situasjonen han liker best, mye som følge av et Latvia-lag som lå lavt.

Ola Solbakken- inn for Kristian Thorstvedt etter 82 minutter - ikke vurdert.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon
9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden
8: Dominerte stort
7: Bunnsolid prestasjon
6: God kamp
5: En prestasjon på det jevne
4: Under pari
3: Skuffende kamp
2: Langt unna det man kan forvente
1: Begredelig opptreden