*Nettavisen* Sport.

Børs: Slik spilte Norge mot Malta

DE UTVALGTE: Bak fra venstre: Joshua King, Markus Henriksen, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Alexander Sørloth og keeper Ørjan Nyland. Foran fra venstre Jonas Svensson, Iver Fossum, Mats Møller Dæhli, Birger Meling og Tore Reginiussen.

DE UTVALGTE: Bak fra venstre: Joshua King, Markus Henriksen, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Alexander Sørloth og keeper Ørjan Nyland. Foran fra venstre Jonas Svensson, Iver Fossum, Mats Møller Dæhli, Birger Meling og Tore Reginiussen. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillernes innsats i EM-kvalifiseringskampen mot Malta mandag kveld.

MALTA - NORGE 1-2:
TA'QALI STADION (Nettavisen): Norge vant til slutt 2-1 i den avsluttende kampen i EM-kvaliken mandag kveld.

Joshua King og Alexander Sørloth scoret målene for Norge.

Lars Lagerbäcks menn ender dermed på en tredjeplass i gruppa og må belage seg på Nations League-playoff 26. mars mot Serbia og en eventuell playoff-finale 31. mars for å kvalifisere seg til sommerens EM-sluttspill.

Kampen mot Malta var betydningsløs, og landslagssjef Lars Lagerbäck gjorde fire endringer på laget siden oppgjøret mot Færøyene fredag.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller i mandagens kamp.

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne:

ØRJAN NYLAND - 5;
Fikk en sjelden sjanse da Lagerbäck valgte å hvile Rune Jarstein. Kunne lite gjøre med Maltas 1-1-scoring. Fikk ellers en rolig dag på jobben.

JONAS SVENSSON - 4:
Etter å ha sittet samvittighetsfullt på benken i et dusin kamper fikk AZ-proffen mulighet på Norges høyreback mot Malta. Bra kontroll på sin side, men ble heller ikke satt på de helt store prøvene defensivt. Var for slapp i presset da han lot Michael Mifsud slå innlegget som førte til utligning. Ble skjøvet frem og spilte høyre midtbane etter pause. Byttet ut 25 minutter før slutt.

TORE REGINIUSSEN - 4:
Norges kaptein for anledningen. Nær ved å forære Malta en scoring i første omgang da han gikk all in i en duell og tapte - noe som gjorde at Malta-spilleren kom seg fri og fikk avslutte. Virket ellers noe stresset med ballen i beina og var en del av et forsvar som slapp Malta overraskende mye til.

KRISTOFFER AJER - 4:
Celtic-proffen var ute av posisjon på Maltas utligningsmål. Flere balltap trekker ned. Kan med hell utnytte evnene til å ta med seg ballen ut av fireren og passere ledd for å skape overtall. Mot en motstander som Malta skjedde det for sjelden.

BIRGER MELING - 3:
Fikk en sjelden sjanse på venstrebacken. Ble for fokusert på ballen da Malta utlignet og tok ikke hensyn til løpet som gikk bak ryggen hans, det straffet seg i form av et baklengsmål. Skrekkelig av RBK-spilleren. Kom til flere gode innleggsmuligheter, men heller ikke der var kvaliteten god nok.

MARKUS HENRIKSEN - 5:
Fortsetter å få tillit under Lagerbäck, og Hull-reserven gjorde en godkjent kamp. Slo flere lure pasninger som åpnet opp for gode angrep og var generelt mobil og god med ball.

SANDER BERGE - 6 - NORGES BESTE:
Den storvokste midtbanespilleren fortsetter den gode formen. Åpnet opp Malta-forsvaret med en lur pasning i forkant av 1-0-scoringen og hadde assist til Sørloth på 2-1. Kunne fått en ny assist da han spilte fri Sørloth i boksen rett etterpå, men spissen ble felt og fikk straffe i stedet. Ble mer og mer dominant utover i kampen.

MATS MØLLER DÆHLI - 6:
Fikk en sjelden sjanse fra start under Lagerbäck, og den lille teknikeren brukte bare seks minutter på å notere seg for en målgivende pasning på Kings 1-0-scoring. Viste seg tidvis frem og forsøkte på flere fikse kombinasjoner. Blant Norges mest kreative før han ble tatt av banen til pause med en liten kjenning.

IVER FOSSUM - 4:
Danmark-proffen gjorde en god kamp sist og fikk fornyet tillit mot Malta. Klarte ikke å sette et like stort preg på denne kampen. Ble tidvis anonym.

ALEXANDER SØRLOTH - 5:
Fikk igjen sjansen i Haalands skadefravær, og tegnet seg igjen på scoringslisten. Fikk en enkel jobb da han sendte Norge opp i 2-1 med en avslutning i åpent mål fra to meter. Skaffet straffe kort tid senere da han ble felt i avslutningsøyeblikket. Ellers klarte han ikke by Malta på altfor mye trøbbel.

JOSHUA KING - 4:
Sendte Norge i ledelsen allerede etter seks minutter, men holdt faktisk på å bomme fra en halv meters avstand før ballen på klønete vis spratt i mål. Bommet på straffespark etter pause og var i det hele tatt ikke på det nivået vi vet han kan være. Tatt av banen rett før slutt.

INNBYTTERE:

OMAR ELABDELLAOUI (inn etter 45 for Dæhli) - 5:
Fikk spille de siste 45 for Dæhli.

TARIK ELYOUNOUSSI (inn etter 65 for Svensson) - Ikke vurdert:
Fikk spille de siste 25 minuttene for Svensson på høyrekant.

FREDRIK ULVESTAD (inn etter 88 for King) - Ikke vurdert.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon
9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden
8: Dominerte stort
7: Bunnsolid prestasjon
6: God kamp
5: En prestasjon på det jevne
4: Under pari
3: Skuffende kamp
2: Langt unna det man kan forvente
1: Begredelig opptreden

Her kan du stemme på Norges beste spiller mot Malta:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.