Gå til sidens hovedinnhold

Børs: Slik spilte Norge mot Montenegro

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne i VM-kvalifiseringskampen mot Montenegro på Stadion pod Goricom.

MONTENEGRO - NORGE 0-1:

Norge tok en viktig borteseier mot Montenegro i Podgorica tirsdag kveld.

Kampen ble avgjort før pause da Alexander Sørloth scoret kampens eneste mål.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Montenegro.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

RUNE JARSTEIN - 6
Den norske keeperen måtte byttes ut til pause i forrige kamp fordi han var tom for energi, men tirsdag kveld var Jarstein tilbake i det norske målet. Målvakten fikk ingen travel kveld, men hadde kontroll de gangene Montenegro yppet seg. Vartet opp med en god redning da Stevan Jovetic kom til en god mulighet på hodet like etter pause.

JONAS SVENSSON - 5
Høyrebacken var tilbake i den norske startoppstillingen etter å ha blitt henvist til benken i forrige kamp mot Tyrkia. Fikk muligheten til å stå mye høyt i banen, men skapte ikke all verden fra den norske høyresiden. Fikk riktignok en god sjanse før pause, men maktet ikke å sende Norge i ledelsen. Ikke alltid like trygg defensivt og slapp Haksabanovic for enkelt til etter hvilen. Kan bli straffet for slikt mot bedre lag. AZ-spilleren ble byttet ut etter litt over en time spill.

STIAN GREGERSEN - 5
Molde-stopperen fikk fornyet tillit mot Montenegro. Virket noe usikker med ballen og slapp Montenegro litt for enkelt til ved noen anledninger, blant annet da Uros Djurjevic kom for lett til en avslutning etter 25 minutter. Virket riktignok litt mer komfortabel etter pause og hevet seg noen hakk.

KRISTOFFER AJER - 6
Ajer hadde ingen god dag på jobben sist, men unngikk de store feilene mot Montenegro tirsdag kveld. Hadde stort sett god kontroll bakover og fremstod i motsetning til sin makker langt tryggere med ballen i beina.

BIRGER MELING - 5
Virker utvilsomt å være Solbakken foretrukne venstreback etter å ha startet tre kamper på rad. En trygg forestilling av Meling der han stort sett virket å ha kontroll defensivt.

MORTEN THORSBY - 7 - Norges beste
Thorsby fikk for første gang under Solbakkens ledelse sjansen fra start for Norge og det var liten tvil om at det var en Sampdoria-spiller som var lysten på å vise seg frem. 24-åringen trykket til fra start og stod for flere gode gjenvinninger fra sin sentrale midtbaneposisjon før pause. Hadde også noen gode offensive bidrag i form av en god ball til Haaland og en avslutning like til side for mål. Fremstod som en skikkelig kriger på midten. Solid kamp av Italia-proffen.

MARTIN ØDEGAARD - 5
I likhet med Haaland har det vært store forhåpninger til Ødegaard etter en solid periode av nordmannen for Arsenal. Mot Montenegro ble imidlertid kapteinen ganske anonym. Som vanlig trygg med ballen og han gjorde ingen store feil, men de viktige offensive bidragene manglet.

PATRICK BERG - 5
Kjempet hardt på den sentrale midtbanen sammen med Thorsby og fremstår i likhet med Ødegaard veldig ballsikker. Litt anonym i det offensive spillet, men en grei forestilling av Berg.

MOHAMED ELYOUNOUSSI - 6
«Moi» har vært under pari i de siste landskampene og var lenge anonym ute på venstrekanten mot Montenegro tirsdag kveld, men plutselig viste han hva han er god for da han etter 35 minutter utfordret på venstrekanten og vartet opp med en målgivende pasning til Sørloth. Et viktig bidrag.

ALEXANDER SØRLOTH - 6
Sørloth har vært Norges beste spiller i de to første kampene i VM-kvaliken og leverte en ny positiv forestilling mot Montenegro. Trønderen kunne notere seg for et nytt landslagsmål da han sendte Norge opp i ledelsen før pause. Lett å se at Sørloth har spilt på seg selvtillit den siste tiden. Fremstod som trygg med ballen i beina og hadde flere gode involveringer tirsdag kveld.

ERLING BRAUT HAALAND - 4
Det var enorme forventninger til Haaland før denne landslagssamlingen, men den norske spissen reiser hjem til Dortmund uten å ha scoret for Norge på de tre siste kampene. Tirsdagens oppgjør mot Montenegro ble en ny kamp der det ikke helt stemte for Haaland. Var anonym i lange perioder og tok ikke var på sjansene da han først ble spilt fri.

INNBYTTERE:

Julian Ryerson - inn for Jonas Svensson etter 66 minutter - ikke vurdert

Fredrik Midtsjø - inn for Patrick Berg etter 66 minutter - ikke vurdert

Joshua King - inn for Erling Braut Haaland etter 80 minutter - ikke vurdert

Martin Linnes - inn for Martin Ødegaard etter 80 minutter - ikke vurdert

Stefan Strandberg - inn for Mohamed Elyounoussi etter 90 minutter - ikke vurdert

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.