Gå til sidens hovedinnhold

Børs: Slik spilte Norge mot Montenegro

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne i VM-kvalifiseringskampen mot Montenegro på Ullevaal Stadion.

NORGE - MONTENEGRO 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mohamed Elyounoussi scoret målene for Norge da det norske landslaget tok en svært viktig seier hjemme mot Montenegro i VM-kvalifiseringen på Ullevaal stadion mandag kveld.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Montenegro.

Les også: Norge i kjempeposisjon om playoff-billett

Under følger Nettavisens spillerbørs.

ØRJAN NYLAND - 5
Bournemouth-keeperen fikk som ventet fornyet tillit mellom stengene for Norge. England-proffen fikk en svært rolig kveld på jobben og hadde god kontroll på det Montenegro hadde å komme med.

MARCUS HOLMGREN PEDERSEN - 6
Den norske backen fortsatte i samme sporet som mot Tyrkia med flere positive involveringer langs Norges høyreside. Pedersen var også tredje sist på ballen da Norge gikk opp til 1-0 på et innøvd dødballtrekk etter 29 minutter. Med Omar Elabdellaoui ute på ubestemt tid er det flott å se at Norge har fått en ny dyktig høyreback å kunne stole på.

ANDREAS HANCHE-OLSEN - 6
Han fremstår kanskje ikke like trygg som stoppermakker Strandberg, men Hanche-Olsen virket stort sett komfortabel de gangene Montenegro yppet seg. Fikk riktignok litt mer problemer i en periode ute i andre omgang da Montenegro truet bakrommet, men Hanche-Olsen fikk jobben gjort og er best når han gjør ting enkelt.

STEFAN STRANDBERG - 7 - Norges beste
Den sindige sørlendingen fremstod virkelig som en sjef i det norske midtforsvaret og ryddet unna det meste som kom hans vei på Ullevaal mandag kveld. Strandberg regjerte i luftrommet og bidro også med flere gode pasninger fremover i banen. Etter cirka en halvtime kunne Strandberg notere seg for en solid målgivende pasning til «Moi». Fortsatte å ha god kontroll i andre omgang. En svært bra kamp av Strandberg som snuser på en åtter.

BIRGER MELING - 6
Meling har begynt å bli en av Norges mest selvskrevne spillere på Solbakken lag og viste igjen hvorfor mot Montenegro. Har god kontroll på gjestenes høyrekant og er samtidig en trussel fremover på banen. Var nær en målgivende pasning etter 50 minutter da han tok med seg ballen mot dødlinjen og la ballen foran mål, men ingen maktet å pirke inn en scoring.

MARTIN ØDEGAARD - 6
Arsenal-spilleren har fått noe kritikk den siste tiden for manglende offensive bidrag på landslaget. Ødegaard strødde ikke nøkkelpasninger på Ullevaal mandag kveld som vi vet han kan, men den norske kapteinen jobbet hardt og viste glimtvis sin pasningskvalitet i det oppbyggende spillet. Ble sliten mot slutten av kampen og ble byttet ut ti minutter før slutt.

PATRICK BERG - 5
Kampens store spiller i oppgjøret mot Tyrkia sist fredag var naturligvis tilbake i startoppstillingen til Solbakken mot Montenegro. Bodø/Glimt-profilen klarte ikke markere seg i like stor grad på Ullevaal mandag kveld. Berg var litt mer upresis i pasningspillet, men gjør en grei jobb på Norges midtbane.

MATS MØLLER DÆHLI - 5
Med Morten Thorsby suspendert med for mange gule kort, var det Møller Dæhli som kom inn som erstatter for Italia-proffen i oppgjøret mot Montenegro. Dæhli markerte seg også midtveis i førsteomgangen da han kom til Norges første sjanse etter å ha tatt seg innover i Montenegros sekstenmeteren. Avslutningen var frekk, men Matija Sarkic fikk en hånd på ballen. Dæhli spilte stort sett trygt og gjorde få feil, men ofte stoppet det også litt for mye opp de gangene Norge forsøkte å skape noe og han mottok ballen. Dæhli ble tatt av etter times spill.

MOHAMED ELYOUNOUSSI - 7
Når Norges antatt beste målscorere er ute med skade er det greit å ha «Moi» på banen som også kan vise målteft. Det gjorde nemlig Southampton-spilleren etter en halvtime spill da han stanget Norge opp i ledelsen. Kom til flere sjanser også etter pause, men klarte aldri å ta like godt vare på de. Var i likhet med flere lagkamerat sliten mot slutten av oppgjøret, men legger likevel ned en heroisk innsats. Setter også inn en nydelig 2-0-scoring på overtid. Herlig!

JENS PETTER HAUGE - 5
En ganske anonym forestilling av Hauge på Norges venstrekant. Nordmannen forsøkte å utfordre Montenegros høyreback ved et par anledninger, men det ble bare nesten for Hauge. Virker å mangle den nødvendige selvtilliten. Ble byttet ut i pausen.

KRISTIAN THORSTVEDT - 5
Thorstvedt var mandag tilbake på topp for Norge, men klarte aldri markere seg nevneverdig. Fikk en noe utakknemlig jobb da han ble stående mye alene og krige mot Montenegros stoppere. Rogalendingen kom til et par skuddforsøk, men fikk ikke stilt inn siktet godt nok og truet aldri det montenegrinske målet skikkelig. Thorstvedt ble byttet ut etter cirka en times spill.

INNBYTTERE:

Fredrik Aursnes - inn for Jens Petter Hauge etter 45 minutter - 5

Veton Berisha - inn for Kristian Thorstvedt etter 61 minutter - ikke vurdert.

Dennis Johnsen - inn for Mats Møller Dæhli etter 61 minutter - ikke vurdert.
Positivt innhopp av Johnsen som fikk vist frem noen fine tekniske detaljer.

Stian Gregersen - inn for Martin Ødegaard etter 80 minutter - ikke vurdert.

Ruben Gabrielsen - inn for Andreas Hanche-Olsen etter 88 minutter - ikke vurdert.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon
9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden
8: Dominerte stort
7: Bunnsolid prestasjon
6: God kamp
5: En prestasjon på det jevne
4: Under pari
3: Skuffende kamp
2: Langt unna det man kan forvente
1: Begredelig opptreden