NORGE-NEDERLAND 1-1

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge tok ledelsen hjemme mot Nederland etter scoring av Erling Braut Haaland, men gjestene slo tilbake og utlignet ved Davy Klaassen ti minutter før pause.

Kampen endte med ett poeng til hvert av lagene.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Montenegro. Se også karakterskala nederst i saken.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

André Hansen - 6

Reddet Nederlands første farlige avslutning. Ble tatt på feil bein på Nederlands 1-1-scoring, men kan ikke lastes nevneverdig for det. Feilberegnet et langt oppspill like før pause, men slapp med skrekken. Var trygg på de avslutningene Nederland produserte etter pause, spesielt etter dødballer. Avverget en stor sjanse helt på tampen.

Marcus Holmgren Pedersen - 4

Mistet litt oversikt i eget felt som gjorde at Nederland kom til en brukbar sjanse innledningsvis. Fortsatte nervøst i sin landslagsdebut og slet med å få kontroll på en teknisk ballsikker nederlandsk venstreside. En litt under pari prestasjon i sin første kamp for Norge.

Stefan Strandberg - 7 (Norges beste)

En strålende pasning i bakrom til Haaland tidlig i kampen. Noterte seg for en målgivende pasning da han klarerte ballen inn i Nederlands felt til Haaland. God i duellspillet og den tydelige sjefen i Norges forsvar.

Andreas Hanche-Olsen - 5

Starten kampen med et farlig ballmist på Norges halvdel som sørget for en Nederland-kontring. Svak klarering i forkant av Klaassen sin utligning. Bedre kontroll i andre omgang sammen med en solid stopperkollega ved siden av seg.

Birger Meling - 5

Ble utfordret på sin venstreside av tekniske nederlendere som til tider skapte trøbbel for Meling og det norske laget. Slo et godt innlegg til Elyounoussi like før halvtimen. Ble overspilt av Ajax-stjernen Berghuis med en tunnelpasning før gjestenes utlikning da han gikk i press.

Morten Thorsby - 6

Spilte med stor tilstedeværelse og energi på den norske midtbanen. Måtte bruke litt tid på å finne ut av nederlendernes midtbane. Fikk bedre kontroll etterhvert og jobbet knallhardt for å stabilisere det norske laget, noe han lyktes brukbart med. Pådro seg gult kort like før pause og måtte derfor tilpasse tenningsnivået sitt etter pause.

Mathias Normann - 6

Slet sammen med resten av det norske laget med å finne ut av Nederlands midtbanetreer innledningsvis. Fikk bedre kontroll etterhvert. Viste trykk og intensitet i spillet sitt. Slo en perfekt korridorpasning til Meling like før halvtimen var spilt. I motsatt ende maktet han ikke å plukke opp løpet til Wijnaldum før Nederlands utligning. Tok for seg duellspillet også etter pause før han måtte takke for seg halvveis ut i omgangen.

Martin Ødegaard - 3

Totalt anonym i store deler av første omgang. Lite involvert med ballen og ble aldri en trussel for Nederland. Ble løpende mye i mellom og maktet ikke å stenge av høyresiden sammen med Holmgren Pedersen. Ble flyttet inn sentralt etter pause uten at det bedret prestasjonene til Arsenal-spilleren. Misbrukte gode posisjoner med feilpasninger og generelt på etterskudd, før han spilte Haaland perfekt gjennom med en godt timet pasning etter 65 minutter.

Mohamed Elyounoussi - 5

Mye løping og jaging på Southampton-spilleren i starten av kampen. Kom seg etterhvert i gode posisjoner som skapte trøbbel for Nederland, blant annet to avslutninger som kunne blitt farlig. Spesielt avslutningen etter en presis pasning fra Meling kunne og burde vært utnyttet bedre. Noen gode sekvenser med ballen etter pause, men stort sett en omgang med mye løping defensivt.

Jens Petter Hauge - 5

Ble i likhet med Norge løpende mye i mellom i starten av kampen. Våknet til liv etter et kvarter da Norge kjørte full fart i en kontring. Pasningen gjennom til Haaland skapte Norges første store sjanse. Fikk ikke til noe etter pause før han ble byttet ut før timen var spilt.

Erling Braut Haaland - 7

Involverte seg umiddelbart med et godt timet løp bak Nederlands forsvar. Pasningen inn i feltet manglet derimot litt presisjon. Kom til sin første virkelige sjanse da han ble spilt fri av Hauge. Avslutningen gikk rett på keeper fra litt skrå vinkel. Viste klasse da han fikk tatt ned ballen og pirket ballen i mål på noe heldig vis etter 20 minutter. Kunne sendt Norge i ledelsen etter 65 minutter, men avslutningen gikk stolpe ut istedenfor stolpe inn. Skulle gjerne sett Norges angrepsstjerne komme til enda flere avslutninger. Jobbet iherdig alene på topp gjennom hele kampen.

Innbyttere:

Julian Ryerson - 5 - inn for Marcus Holmgren Pedersen etter 59 minutter

Tok plass på høyrebacken. Holdt brukbar kontroll på Dortmund-spiller Donyell Malen. Noen farlige balltap i sluttminuttene.

Mats Møller Dæhli - 5 - inn for Jens Petter Hauge etter 59 minutter

Rolig med ballen uten å skape det helt store offensivt i sin periode på banen.

Patrick Berg - inn for Mathias Normann etter 68 minutter - ikke vurdert

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon
9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden
8: Dominerte stort
7: Bunnsolid prestasjon
6: God kamp
5: En prestasjon på det jevne
4: Under pari
3: Skuffende kamp
2: Langt unna det man kan forvente
1: Begredelig opptreden