NEDERLAND - NORGE 2-0:

ROTTERDAM, NEDERLAND (Nettavisen): Norges VM-håp er over etter at Ståle Solbakkens menn ikke maktet å skape stort mot et solid Nederland-lag.

Det norske laget ble spilt lave før pause, og Ståle Solbakken gjorde grep allerede til til start av annen omgang.

Samtidig tok etter hvert Tyrkia ledelsen mot Montenegro, og Solbakken måtte kaste alle sine offensive kort.

Til slutt slukket imidlertid Steven Bergwijn det norske VM-håpet med sin 1-0-scoring, og Norge må dermed se mesterskapet i Qatar hjemmefra.

Memphis Depay punkterte kampen på overtid da han kontret inn 2-0.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Nederland.

Les også: Van Dijk med klar beskjed om Haaland før møtet med Norge

Under følger Nettavisens spillerbørs:

Ørjan Nyland - 5

Fikk sjansen mellom stengene, og stoppet et par småfarlighet uten problemer før pause. Stort sett arbeidsledig også etter pause, og kan ikke lastes for baklengsmålene.

Marcus Holmgren Pedersen - 5

Fikk nok å gjøre med å holde orden defensivt i den første omgangen. Slet i likhet med høyrekant Ola Solbakken før pause, og fant aldri veien bak Daley Blind etter hvilen. Tatt av banen da Solbakken kastet inn offensive kort.

Stefan Strandberg - 6 - Norges beste

Fikk nok å henge fingrene i før pause da Norge ble presset bakover. Rydder imidlertid unna i stor stil og viste seg som den forsvarssjefen han har blitt under Solbakken. Sto lenge unna etter pause, men måtte se Nederland drepe kampen like før slutt, uten at han kan lastes nevneverdig for det.

Andreas Hanche-Olsen - 6

Inne igjen på laget etter Latvia-kampen, og sto bra opp i den første omgangen. Solid også etter pause, og alt i alt en godkjent kamp av stopperen.

Birger Meling - 5

Kom villig på sin venstreside innledningsvis i matchen, og hadde noen småtendenser sammen med Moi. Ellers forholdsvis grei kontroll før pause, før han ble satt i skvis da han måtte slippe Bergwijn på scoringen så ikke Memphis fikk spasere alene igjennom.

Martin Ødegaard - 5

Startet kampen som en av tre indreløpere, men slet med å få satt sitt preg på kampen i den første omgangen. Mistet ballen i farlig posisjon etter 25 minutter, noe som resulterte i en stor nederlandsk sjanse. Bedre offensivt etter hvilen, men fikk aldri satt sitt fotavtrykk på matchen til tross for en ny god kamp hvor han gjorde en god defensiv jobb.

Mathias Normann - 5

Fikk høre Solbakkens vrede etter å ha slått bort ballen på egen halvdel etter 20 minutter, og hadde ellers nok med å holde unna for et massivt nederlandsk press. Bedre etter pause, før han pådro seg en smell i hånda og gikk av banen etter 73 minutter.

Morten Thorsby - 4

Var oppe som første pressledd sammen med Ola Solbakken og Alexander Sørloth, og tok for seg i duellene. Tok et erketypisk gult kort da han stoppet en nederlandsk kontring, men maktet ikke å skape stort ellers. Tatt av banen til pause.

Ola Solbakken - 3

Fikk noe overraskende sjansen fra start av Ståle Solbakken, men var knapt borti ballen i en omgang som hadde et klima som ikke passet ham. Fikk ikke satt Daley Blind på en eneste prøve for et svært lavtliggende Norge, og ble tatt av banen til pause. Dessverre en skuffende kamp for Bodø/Glimt-profilen, til tross for at han ble veldig alene ute på kanten.

Alexander Sørloth - 4

Fikk en svært utakknemlig jobb mot Matthijs De Ligt og Virgil van Dijk. Vant en del dueller før pause, men ble liggende helt alene på topp ettersom lagkameratene ikke maktet å flytte etter. Fikk etter hvert Joshua King som spisspartner, men kom ikke til en eneste avslutning på Jasper Cillessen.

Mohamed Elyounoussi - 5

En av de få norske offensive spillerne som viste tendenser til å få til noe på egenhånd i den første omgangen. Både lyktes og mislyktes noe, men bidro i hvert fall med en viss grad av X-faktor. Flyttet over på høyre etter hvilen, men forsvant ut av kampen og klarte ikke å sette Nederland under press.

INNBYTTERE:

Kristian Thorstvedt - inn for Morten Thorsby etter 45 minutter - 5

Kom inn på midtbanen til pause, og skapte Norges første sjanse da han blåste ballen over fra skrått hold. Pådro seg ellers noen frispark, og ble løpende litt imellom etter pause.

Jens Petter Hauge - inn for Ola Solbakken etter 45 minutter og ut etter 74 minutter - ikke vurdert.

Joshua King - inn for Jens Petter Hauge etter 72 minutter - ikke vurdert.

Stian Gregersen - inn for Mathias Normann etter 72 minutter - ikke vurdert.

Thomas Lehne Olsen - inn for Marcus Holmgren Pedersen etter 86 minutter - ikke vurdert.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon
9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden
8: Dominerte stort
7: Bunnsolid prestasjon
6: God kamp
5: En prestasjon på det jevne
4: Under pari
3: Skuffende kamp
2: Langt unna det man kan forvente
1: Begredelig opptreden