Gå til sidens hovedinnhold

Børs: Slik spilte Norge mot Nord-Irland

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillernes innsats i Nations League-oppgjøret mot Nord-Irland mandag kveld.

Det norske landslaget spilte en meget god kamp mot Nord-Irland, og er igjen for alvor med i Nations League etter at Romania slo Østerrike.

Les også: TV 2-profil i ekstase etter sjelden norsk bragd: –⁠ Perfeksjon

Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth fikk tillit som spisspar fra start, og svarte med to mål hver i det som ble en maktdemonstrasjon fra Lars Lagerbäcks mannskap.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

RUNE JARSTEIN - 6
Ny god kamp av landslagskeeperen. Gjorde en god redning på avslutningen fra Washington, men maktet ikke å slå returen ut i ufarlig nok område. Kan likevel ikke lastes for scoringen. Var til tider arbeidsledig etter pause.

OMAR ELABDELLAOUI - 6
God kamp av visekapteinen. Kom på sine vante bidrag offensivt, og fikk også en målgivende pasning da han på lekkert vis headet Erling Braut Haaland alene igjennom.

Blir ikke satt på de store prøvene defensivt.

KRISTOFFER AJER - 5
Også Celtic-stopperen må ta noe av skylden for Nord-Irlands 1-1-scoring. Sikret ikke Hovland godt nok, og var på feil side av McNair da han satte inn returen fra Jarstein. Til tider noe rufsete i timing og duellspille innledningsvis, men spilte seg etter hvert opp.

Fikk lite å gjøre etter pause mot et svært tamt nordirsk lag.

EVEN HOVLAND - 5
Fikk sjansen i fraværet av Tore Reginiussen, men kom på etterskudd fra start. Må ta sin del av skylden da Nord-Irland utlignet til 1-1 da han først kom bakpå i duellen med Connor Washington, før han heller ikke var sterk nok til å komme på riktig side.

Gjør få feil etter pause, men blir heller ikke satt på noen særlige prøver.

HAITAM ALEESAMI - 7
Hadde en langt mer offensiv kant foran seg enn mot Østerrike. Kom likevel rundt ved flere anledninger, og serverte en regelrett utsøkt målgivende pasning da han fant Sørloth mellom Nord-Irlands keeper og forsvar. God kontroll defensivt.

STEFAN JOHANSEN - 7
Landslagskapteinen slo tilbake etter en svak opptreden på Ullevaal. Slo en strålende pasning til Elyounoussi på 1-0, og kom på mange måter mer til sin rett ute til høyre når han kan trekke seg innover og behandle ballen med venstrefoten. Startet også angrepet på 3-1 da han dro seg forbi flere motspillere og setter i gang Haaland. Meget god kamp av Johansen, som ble tatt av banen etter 70 minutter.

MARKUS HENRIKSEN - 6
Fikk tillit fra start tross tynt kampgrunnlag, og gjorde en god jobb sentralt på midten. Spiller på det enkle uten å dominere i stor grad, men hadde i store deler av kampen kontroll på midtbanen sammen med Normann.

MATHIAS NORMANN - 6
Normann spilte seg stort opp den siste halvtimen mot Østerrike, og gjorde også en god jobb mot et svakt nordirsk lag. Trakk seg til tider mellom stopperne for å gjøre seg spillbar, men er også god i forflytningsevnen. Kan fort bli Sander Berges makker sentralt på midten mot Serbia.

MOHAMED ELYOUNOUSSI - 7
Markerte sitt comeback ved å score tidlig. Tilførte Norge mer offensiv kraft på kanten, og varierte mellom å holde bredden og trekke seg inn for å slippe fram Aleesami. Litt mer anonym etter hvilen, men uansett en god kamp med flagget på brystet, og på mange måter befriende å se en kantspiller som var villig til å utfordre én mot én offensivt.

ERLING BRAUT HAALAND - 8 - NORGES BESTE
Fortsatte der han slapp fra forrige sesong - ved å score mål. Mange mål. Ble jobbende langt unna spissmakker Joshua King på fredag, men fikk det til å stemme langt bedre i spann med Sørloth mandag.

Aggressiv i førsteforsvarerjobben, og toppet den første omgangen med en avslutning av svært høy vanskelighetsgrad og med svært høy presisjon. Fortsatte showet etter hvilen da han først parkerte Craig Cathcart som en Ferrari ville parkert en Fiat, før han uegoistisk spilte til Sørloth på blank kasse. Tegnet seg deretter igjen på scoringslisten selv like etter da han prikket ballen i øverste nettmaske oppe i krysset ved hjelp av en fantastisk avslutning. Strålende kamp av Borussia Dortmund-spissen, som har stilt inn siktet før EM-playoffen.

ALEXANDER SØRLOTH - 8

Trønderen er i kjempeform, og viste at han kanskje burde fått flere minutter mot Østerrike. Er nærmest umulig å forsvare seg mot i oppspillsfasen, og fikk sin fortjente scoring før pause da han lurte seg fri på bakre stolpe. Fikk sin andre scoring da han ble spilt på nærmest åpent mål av Haaland, og var også viktig på defensive dødballer. Tapte knapt en duell i løpet av samfulle minutter, og en meget solid søknad om startplass mot Serbia 8. oktober. Svært nære hat trick på overtid.

INNBYTTERE:

JOSHUA KING - inn for STEFAN JOHANSEN etter 71 minutter -ikke vurdert.

BIRGER MELING - inn for HAITAM ALEESAMI etter 73 minutter - ikke vurdert.

JONAS SVENSSON - inn for OMAR ELABDELLAOUI etter 79 minutter - ikke vurdert.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon
9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden
8: Dominerte stort
7: Bunnsolid prestasjon
6: God kamp
5: En prestasjon på det jevne
4: Under pari
3: Skuffende kamp
2: Langt unna det man kan forvente
1: Begredelig opptreden

Kommentarer til denne saken