Gå til sidens hovedinnhold

Børs: Slik spilte Norge mot Østerrike

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillernes innsats i Nations League-oppgjøret mot Østerrike onsdag kveld.

ØSTERRIKE-NORGE 1-1

Norge viste en heroisk innsats i bortekampen mot Østerrike i Wien onsdag kveld. Etter en første omgang der de norske guttene fort kunne ha scoret både ett og to mål, spilte Norge seg opp til et enda høyere nivå etter pause.

Ghayas Zahid sendte Norge i ledelsen etter 61 minutter og sørget for at Norge tok en sensasjonell ledelse. På overtid utlignet Adrian Grbic og sørget for at det endte uavgjort i Wien.

Stem på hvem du synes var Norges beste mot Østerrike nederst i artikkelen!

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Per Kristian Bråtveit - 8

Trygg i alt han foretok seg bakerst hos Norge i sin landslagsdebut. Tippet Østerrikes største sjanse før pause til corner. God plasseringsevne og stod stort sett riktig på de avslutningene som kom. Vartet opp med en vanvittig redning ut av en annen verden etter 71 minutter. Definisjonen av en matchvinnerredning. Kan ikke lastes for baklengsmålet helt på tampen.

Julian Ryerson - 6

Spilte uten frykt og holdt godt følge med David Alaba i den første omgangen. Ble satt på prøve tidlig etter pause da Østerrike kom til en stor sjanse ved Arnautovic. Til tider litt for overmodig og ubesluttsom med ballen da han ble satt under press etter pause, noe som fort kunne ha straffet seg.

Ruben Gabrielsen - 7

Ble ikke satt på de store prøvene den første halvtimen. Måtte ta telling etter 30 minutter med det som kunne se ut som en strekk. Kom seg imidlertid tilbake på banen og havnet umiddelbart i småtrøbbel i duell med Arnautovic. Ristet av seg skadekjenning og fullførte en gjennomført god kamp. I tospann med Hanche-Olsen ryddet han heroisk opp da Østerrike holdt på å bryte gjennom den norske forsvarsmuren.

Andreas Hanche-Olsen - 7

Som vanlig god i duellspillet. Kompromissløs og knallhard i luftspillet. Viste autoritet i det norske midtforsvaret og reddet seg inn da han ble satt opp i farlige en-mot-en-situasjoner defensivt. I tospann med Gabrielsen ryddet han heroisk opp da Østerrike holdt på å bryte gjennom den norske forsvarsmuren.

Jørgen Skjelvik - 6

Startet litt avventende, men kom etterhvert for fullt med offensivt fra sin venstre backposisjon. Fikk også en stor mulighet ti minutter før pause etter å ha tatt turen helt opp i offensiv 16-meter. Mer på det jevne i den andre omgangen.

Ghayas Zahid - 8

Fikk ansvaret for Norges dødballer i Wien og viste seg tilliten verdig. Det norske laget skapte flere tilløp til farligheter etter gode innlegg fra Zahid. Mer usynlig etter pause helt frem til han sendte Norge i en sensasjonell ledelse halvtimen før slutt. Alt i alt en god kamp der scoringen toppet det hele.

Fredrik Ulvestad - 7

Fungerte utmerket i tospann med Tronstad sentralt. Gjorde stort sett enkle og forløsende pasningsvalg når han ble involvert med ballen. La ellers ned mange meter sentralt i banen og viste hvorfor han anses som en av svenske Djurgårdens viktigste spillere.

Sondre Tronstad - 8 Norges beste

La ned enormt med meter sentralt på den norske midtbanen. Den «usynlige» giganten gjorde knapt en feil gjennom hele kampen. TV 2-ekspert Brede Hangeland sin oppsummering av Vitesse-spilleren sier det meste.

- Sondre Tronstad har levert en søknad til å være med når samtlige spillere er tilbake på landslaget. Han har noe som Norge ofte har manglet, sa Hangeland underveis.

Mats Møller Dæhli - 7

Jobbet utrettelig ute i sin venstre kantposisjon. Kapteinen gikk foran som et eksempel med arbeidsinnsats som sitt største våpen. Glimtet også til med offensive bidrag gjennom et par boksåpner pasninger. Har ikke spilt kamp på mange uker og ble sliten etterhvert. Byttet ut etter halvspilt andre omgang etter en mer enn godkjent kamp. av Norges kaptein.

Jørgen Strand Larsen - 6

Fikk en stor sjanse allerede etter ett minutt som nok kunne ha blitt utnyttet enda bedre om han hadde fått ordentlig klem på avslutningen. Misset også en enda større sjanse etter fremspill av Tronstad litt senere i omgangen. Ingen kan ta noe fra hans innsats feilvendt og i duellspillet, men en spiss måles aller mest på sin innsats foran motstanderens mål. Med bedre effektivitet hadde innsatsen hans nærmest vært komplett.

Veton Berisha - 7

Meget frisk start av troppens eneste Eliteserie-spiller. Rullet opp kampens første Norge-angrep og var ellers en konstant trussel på topp. Assisterte til Zahids scoring med en nydelig pasning ut 45 grader. Ga alt for drakta og løp seg til slutt tom.

Innbyttere:

Kristian Thorstvedt - inn for Mats Møller Dæhli etter 67 minutter - ikke vurdert

Kristoffer Askildsen - inn for Ghayas Zahid etter 81 minutter - ikke vurdert

Daniel Granli - inn for Julian Ryerson etter 81 minutter - ikke vurdert

Håkon Evjen - inn for Jørgen Strand Larsen etter 86 minutter - ikke vurdert

Andreas Vinheim - inn for Veton Berisha etter 86 minutter - ikke vurdert

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken