SERBIA - NORGE 0-1:

BEOGRAD (Nettavisen): De norske fotballherrene tok tre råsterke poeng borte mot Serbia og fikk en beste tenkelig start på Nations League.

Erling Braut Haalands scoring før pause ble tungen på vektskålen for Ståle Solbakkens mannskap som nå reiser til Stockholm for å møte Sverige borte søndag.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Slovakia.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Ørjan Nyland - 7

Havnet i småtrøbbel da serberne tok et raskt innkast etter at han hadde slått bort ballen, men slapp unna med skrekken. Råsterk skuddstopper da Serbia fikk muligheten like etter pause. Viste seg fram igjen like etter da han fikk opp en hanske og avverget en gedigen mulighet.

Marcus Holmgren Pedersen - 6

Strålende løp og innlegg på 1-0. Fikk den utakknemlige jobben med å ta duellene mot Aleksandar Mitrovic, ettersom Fulham-spissen la seg på Feyenoord-backen da Serbia kom rundt på sin høyreside før pause. Klarte seg imidlertid godt mot den store spissen til tross for at de offensive bidragene stort sett uteble etter hvilen.

Stefan Strandberg - 7

Nyter stor tillit på det norske laget og fikk plass fra start tross svært lite spilletid i klubblaget. Viste hvorfor med sin stoiske ro og gode plasseringsevne, og ble svært sjelden dratt ut av posisjon eller tatt med på løpetur.

Leo Østigård - 7 - Norges beste

Strålende kamp av spilleren som neppe senket egen markedsverdi torsdag. Er først og fremst kjent for sin duellstyrke, men viste at han også har en følsom pasningsfot da han spilte opp på Moi som headet ned til Haaland før pause. Ble tatt på senga da serberne tok et raskt innkast like etter pause, men reddet seg nok inn i situasjonen til å forhindre baklengs - godt hjulpet av Nyland. Fikk sin første tellende start på landslaget i et klima som passer ham godt, og var til tider ustoppelig da han forsvarte egen boks. Har en voldsom timing og temmet i stor grad det som er en av Fotball-Europas beste duellspillere i Aleksandar Mitrovic. Norges beste, og snuser på åtteren.

Birger Meling - 6

Fikk i likhet med backkollega Holmgren Pedersen ofte jobben i duellene med Mitrovic, men Rennes-backen kom ut av det. Fikk en solid luftetur like før pause, men kjempet seg på beina og forsvarte inn de tre poengene etter pause.

Martin Ødegaard - 6

God åpning på kampen da han som vanlig tok taktpinnen, og sto i tillegg enda bedre imot i nærkampene mot de serbiske spillerne. Fantatisk forarbeid på 1-0 da han åpnet opp hele Serbia-forsvaret med sin stikker til Holmgren Pedersen. Tok virkelig for seg i duellene etter pause, og viste på mange måter fram en side han kanskje ikke er kjent for. Ny god kamp av Norges landslagskaptein.

Fredrik Aursnes - 7

Uheldig som dro på seg et gult kort allerede i åpningsminuttene, men Feyenoord-spilleren spilte seg stort opp. Plasserte seg stort sett riktig og strødde den ene gode pasningen etter den andre. Så til tider ut som en quarterback fra sin dype posisjon. Forsvant litt mer etter pause, men uansett en solid opptreden av spilleren som noe overraskende fikk muligheten fra start.

Sander Berge - 5

En kamp på det jevne av Norges nummer åtte. Slet med å sette dette store preget på kampen, og virket å ha et ekstra gir inne som aldri ble brukt skikkelig.

Joshua King - 4

Fikk sjansen fra start etter tre mål sist, men maktet ikke å ta vare på muligheten slik han ønsket. Ble litt isolert ute på kanten, og maktet aldri å finne seg helt til rette. Tatt av til pause, slik også planen var før kampstart, ifølge landslagsassistent Kent Bergersen.

Erling Braut Haaland - 6

Fikk en gedigen mulighet etter 18 minutter, men blåste ballen over med høyrefoten etter fantastisk forarbeid av Elyounoussi. Ikke lenge etter noterte han seg imidlertid for scoring etter en helt fantastisk bevegelse i boks. Den kommende Manchester City-spilleren dro med seg sin serbiske oppasser mot første stolpe, før han med et taktomslag snek seg fri på bakre og satte inn 1-0. Lite involvert og litt isolert på topp ellers, men uansett en god kamp av Norges største stjerne som fikk hvile den siste halvtimen.

Mohamed Elyounoussi - 5

Anonym første 18 minuttene, før han plutselig dukket opp med en fantastisk stuss som sendte Haaland alene igjennom. Ble imidlertid aldri satt opp særlig én mot én offensivt, og maktet aldri å skape farlighetene vi ofte har sett ham skape.

INNBYTTERE:

Alexander Sørloth - inn for Joshua King etter 45 minutter - 4

Inn for Joshua King etter pause. Tok først plass ute til venstre før han ble flyttet inn som midtspiss da Erling Braut Haaland forlot banen. Ble veldig alene da Norge forsvarte ledelsen, men tok som vanlig for seg i duellene og ga lagkameratene noen etterlengtede pusterom.

Morten Thorsby - inn for Erling Braut Haaland etter 67 minutter - ikke vurdert.

Mats Møller Dæhli - inn for Sander Berge etter 75 minutter - ikke vurdert

Kristian Thorstvedt - inn for Fredrik Aursnes etter 75 minutter - ikke vurdert

Julian Ryerson - inn for Mohamed Elyounoussi etter 87 minutter.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon

9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden

8: Dominerte stort

7: Bunnsolid prestasjon

6: God kamp

5: En prestasjon på det jevne

4: Under pari

3: Skuffende kamp

2: Langt unna det man kan forvente

1: Begredelig opptreden