NORGE - SERBIA 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det ble en fryktelig kveld for Norge, som både mistet gruppeseieren og muligheten til å bli andreseedet i EM-kvalifiseringen som følge av tap mot Serbia.

Erling Braut Haaland brente en gigantsjanse før minuttet var spilt, men sett bort fra det skapte Solbakkens menn svært lite.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot serberne.

Under følger Nettavisens spillerbørs.

Ørjan H. Nyland - 5

Fikk fornyet tillit tross brøleren mot Slovenia, men virket «shaky innledningsvis». Fikk Ullevaal-publikummet til å sette kaffen i halsen da han ikke klarte å holde et innlegg, før han dro fram både en feberredning og en god utboksing i løpet av ett minutt. Det virket å gjøre godt for selvtilliten for den klubbløse burvokteren, som ikke kan lastes for noen av de to baklengsmålene. God redning da Mitrovic fikk heade og slo på mange måter tilbake etter Slovenia-kampen til tross for en svært skuffende kamp totalt sett.

Julian Ryerson - 4

Fikk sjansen igjen selv om Marcus Holmgren Pedersen var tilbake, men slet i likhet med resten av det norske laget å prege kampen. Involvert med negativt fortegn da han slapp Filip Kostic på innsiden av seg, før vingbacken fant Dusan Vlahovic som satte inn 1-0. Kom til et godt innlegg da Haaland headet over, men det ble med det for Union Berlin-backen som ble tatt av banen før det var spilt en time.

Andreas Hanche-Olsen - 4

Fikk det knalltøft mot murbrekkerne Aleksandar Mitrovic og Dusan Vlahovic. Viste fram pasningsfoten innledningsvis, men slet ellers mot serberne. Maktet ikke å bidra til at Norge klarte å spille seg ut før pause, og ble ofret i sluttminuttene i jakten på redusering.

Leo Østigård - 5

Slet i likhet med sin stopperkollega å sette i gang spillet bakfra, men klarte seg okay i duellene mot Serbias storvokste spisser. Ble etter hvert presset bakover av et godt serbisk lag, og måtte se to baller gå i nettet. Fantastisk blokkering som hindret 3-0 etter pause, uten at det hjalp stort.

Birger Meling - 5

Grei kamp av Rennes-backen, uten at han maktet å produsere stort offensivt.

Martin Ødegaard - 4

Forsøkte sitt beste å styre kampen med ballen i laget, men kom aldri helt til sin rett mot et Serbia som hadde gjort hjemmeleksene sine. Forsvant litt mer ut av kampen da Serbia tok over mer og mer av banespillet, og måtte skuffet innse at både seeding og gruppeseieren røk.

Fredrik Aursnes - 4

Slet i likhet med resten av midtbanen mot et serbisk lag som etter hvert maktet å tre ballen mellom det norske midtbaneleddet. Fikk aldri diktert kampen fra sin dype midtbaneposisjon, og ble tatt av tidlig i den andre omgangen.

Sander Berge - 2

Fikk sjansen som venstre indreløper fra start, men fikk nærmest aldri vist fram drivet sitt med ballen. Var del av en norsk midtbane som utover i den første omgangen ble spilt gjennom, og fikk et mareritt av en start på den andre omgangen. Brukte lang tid med ballen, før han serverte Dusan Tadic med en fryktelig tversoverpasning som endte med 0-2. Skjebnesvanger feil for Sheffield United-spilleren som må ta sin del av skylden for at hinderet å klatre ble langt større i den andre omgangen. God gjennombruddspasning til Haaland på overtid, men det ble «too little too late». Dessverre en kamp langt unna det man kan forvente av midtbanespilleren.

Alexander Sørloth - 3

Ny kamp ute til høyre hvor han helt tydelig skulle være oppspillspunktet da Norge stort sett måtte slå langt før pause. Slapp ballen til Erling Braut Haaland da jærbuen fikk en gigantjsanse etter under minuttet, men fikk det ellers tidvis tøft i luftduellene mot Strahinja Pavlovic. Kom én mot én uten sikring inne i Serbia-feltet etter rundt 66 minutter, men skuslet ballen ut over dødlinja.

Erling Braut Haaland - 4

Kom til en gigantisk sjanse etter kun 20 minutter, men Milinkovic-Savic lå klar i det lengste hjørnet og reddet mesterlig. Farlig de gangene han fikk ballen for et norsk lag som slet med å involvere han særlig. Fikk en ny stor sjanse i sluttminuttene, men også den ble reddet. Vi er bortskjemte med den store Norge-stjernen, som dessverre var sjeldent ineffektiv tirsdag.

Mohamed Elyounoussi - 3

Slet mot Slovenia, og forsvant helt ut av kampen også tirsdag. Ble offer for at lagdeler lengre bak aldri maktet å flytte ballen fremover langs bakken, og slet mot et kompakt serbisk lag. Ble byttet ut etter 56 minutter, og totalt sett en skuffende samling for Southampton-spilleren.

INNBYTTERE:

Jørgen Strand Larsen - inn for Mohamed Elyounoussi etter 56 minutter - 6 - Norges beste

Tilførte det norske sårt tiltrengt energi, og var produktiv med ballen på topp i spann med Braut Haaland. God som oppspillspunkt, og skaffet Norge flere frispark i god posisjon. Godt innhopp og Norges beste spiller på en ellers svært skuffende kveld.

Marcus Holmgren Pedersen - inn for Julian Ryerson etter 56 minutter - 5

Backen gjorde seg verken bort eller maktet å skape det helt store den halvtimen han fikk da Norge jaktet mål.

Kristoffer Ajer - inn for Fredrik Aursnes etter 56 minutter - 5

Utfordrende jobb å komme inn i en trebackslinje når laget jakter scoring og står høyt. Kom greit fra det.

Fredrik Bjørkan - inn for Birger Meling etter 74 minutter - ikke vurdert.

Patrick Berg - inn for Andreas Hanche-Olsen etter 78 mimutter - ikke vurdert.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon

9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden

8: Dominerte stort

7: Bunnsolid prestasjon

6: God kamp

5: En prestasjon på det jevne

4: Under pari

3: Skuffende kamp

2: Langt unna det man kan forvente

1: Begredelig opptreden