Gå til sidens hovedinnhold

Børs: Slik spilte Norge mot Spania

Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne.

SPANIA - NORGE 2-1

MESTALLA (Nettavisen): Norge tapte 1-2 mot Spania i lørdagens EM-kvalifiseringen borte på Mestalla.

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Spania.

Les også: Norge nær sensasjonelt poeng mot Spania, men tabber ødela

Under følger Nettavisens spillerbørs.

RUNE ALMENNING JARSTEIN - 6 - Norges beste:
Det ble som ventet mye å gjøre for Jarstein i den vanskelige bortekampen mot Spania. Norges målvakt klarte ikke å hindre norsk tap, men han skal ha noe av æren for at tapet ikke ble større. Vartet blant annet opp med en kjemperedning da Sergio Ramos kom til en avslutning etter 32 minutter. Dessverre ga Jarstein bort straffe da Nordtveit rotet det til med en feilpasning etter 69 minutter. Den norske målvakten burde ha trukket seg i duellen med Morata, men tok sjansen. Det fikk Norge svi for. Ble totalt utspilt av Ramos på straffesparket.

OMAR ELABDELLAOUI - 4:
Elabdellaoui fremstod som noe stresset i starten av oppgjøret. De gangene han fikk ballen gikk han for de enkle løsningene og klarte ikke å bidra i Norges oppbyggende spill. Hevet seg noe utover i kampen.

HÅVARD NORDTVEIT - 3:
Nordtveit fikk problemer mot spanjolene og havnet flere ganger på etterskudd i duellene med Spania. Ødela også for det norske laget da Lagerbäcks menn øynet poeng etter Kings utligning. Etter 69 minutter slo Nordtveit en horribel feilpasning som Morata snappet opp. Jarstein forsøkte å redde situasjonen, men kom for sent inn i duellen med den spanske spissen som fikk straffe. Slike feil kan man ikke gjøre - i hvert fall ikke mot Spania.

KRISTOFFER AJER - 5:
I likhet med forsvarskollegaene ble det en tøff dag på jobben for Kristoffer Ajer. Får til tider problemer mot de hurtige og tekniske spanjolene. Det skal imidlertid ikke stå på innsatsen for den norske kjempen som står på og kriger foran Norges mål.

HAITAM ALEESAMI - 3:
Ingen god kveld på jobben for Aleesami. Fikk til tider problemer med å hindre spanjolene fra å spille seg fri på deres høyrekant. Venstrebacken sviktet også på Rodrigos 1-0-scoring etter 16 minutter. Aleesami var ikke tett nok oppe i markeringen og den spanske stjernen kunne dermed sette inn 1-0.

STEFAN JOHANSEN - 3:
Norges kaptein skal ha for innsatsen, men det blir for upresist og rotete de gangene han får ballen. Vinner riktignok noen duller, men klarer ikke bidra noe særlig i det offensive spillet - noe Norge gjerne hadde trengt av kapteinen. Ble byttet ut med Ola Kamara etter 77 minutter.

OLE SELNÆS - 4:
En ganske anonym kamp av Norges beste spiller høsten 2018. Selnæs kom til noen innlegg, men ble litt for ofte, i likhet med lagkameratene, for upresis når Norge forsøkte å spille seg til sjanser.

MARKUS HENRIKSEN - 5:
Henriksen har hatt en god sesong for Hull, men det er tydelig ikke like lett å imponere i samme grad mot en godt spansk lag. Likevel står nordmannen på og han burde hatt en målgivende pasning da han på strålende vis spilte fri Elyounoussi i første omgang, men sistnevnte bommet grovt på sjansen.

MARTIN ØDEGAARD - 5:
Ødegaard fikk tillit fra start til fordel for Mohamed Elyounoussi. Det norske supertalentet virket å være preget av stundens alvor. Fikk blant annet et styg balltap i starten av oppgjøret som kunne fått konsekvenser, men Norge slapp med skrekken. Spilte seg imidlertid opp utover i kampen. Fikk vist noen fine detaljer og var en av få som klarte å holde roen da Norge forsøkte å spille seg frem. Ble byttet ut med «Moi» etter 55 minutter.

TARIK ELYOUNOUSSI - 3:
Norge fikk ikke mange sjansene mot de spanske stjernene, og man visste på forhånd at det ville være svært viktig å være effektive på Mestalla. Etter 30 minutter fikk Elyounoussi tidenes mulighet til å utligne for Norge da han ble servert ballen foran mål av Henriksen, men den norske spissen bommet totalt. Fikk ellers til lite og ble byttet ut med Bjørn Maars Johnsen ti minutter ut i andreomgangen.

JOSHUA KING - 5:
Bournemouth-spissen fikk lite å jobbe med denne lørdagskvelden i Valencia, men slet med å få til noe de gangene han fikk ballen. Fikk vist frem hurtigheten sin etter 51 minutter da han løp fra selveste Sergio Ramos på venstrekanten, men hans påfølgende innlegg ble blokkert. King skal ha skryt for at han beholdt roen da Norge fikk straffe. Den norske spissen var iskald og plasserte ballen sikkert i målet bak David de Gea.

INNBYTTERE:

Bjørn Maars Johnsen - inn etter 54 minutter for Tarik Elyounoussi - 5
Den norske innbytter skaffet Norge straffe ti minutter etter at han kom på banen.

Mohamed Elyounoussi - inn etter 55 minutter for Martin Ødegaard - 4
Prøvde seg med et frispark etter innhoppet, men var ellers anonym.

Ola Kamara - inn etter 77 minutter for Stefan Johansen - ikke vurdert

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha blitt byttet inn før det 60. spilleminutt for å bli vurdert med karakter.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket