TYRKIA - NORGE 1-1:

ISTANBUL (Nettavisen): Det norske laget fikk en marerittstart på kampen på et elektrisk stadion i Istanbul, men Ståle Solbakkens mannskap lot seg ikke prege av baklengsmålet og dominerte til tider mot Tyrkia.

Kristian Thorstvedt viste seg midtspiss-tilliten verdig da han fullt fortjent utlignet like før pause, og det norske laget fikk med seg ett poeng i heksegryta i Istanbul.

Les også: Hanche-Olsen med horribel feil da Norge spilte uavgjort: - Utilgivelig feil

Nederst i artikkelen kan du stemme på hvem du synes var Norges beste spiller mot Montenegro. Se også karakterskala nederst i saken.

Under følger Nettavisens spillerbørs:

Ørjan Nyland - 5

Rakk ikke å komme ut tidsnok for å rette opp Hanche Olsen sin generaltabbe, men kan ikke lastes nevneverdig for baklengsmålet. Trygg og stødig ellers i den første omgangen, og var knapt involvert i den andre omgangen til tross for at Tyrkia hadde ballen langt mer.

Marcus Holmgren Pedersen - 7

Feyenoord-backen er i kjempeform. Kom som en rakett opp og ned den norske høyresiden, og innleggene var i tillegg av bedre kvalitet enn mot Latvia. Hadde stort sett god kontroll defensivt, og fortsatte etter pause helt til han løp seg fullstendig tom og ble tatt av banen.

Stefan Strandberg - 6

Startet litt shaky da et oppspill ble plukket av en tyrkisk spiller, uten at det ble nevneverdig farlig. Var svært nære å avverge baklengsmålet da han kom skliende inn etter tabben til sin midtstoppermakker, men marginene var på Cengiz Ünders side. Ellers trygg og god, og har utviklet seg til å bli Norges ubestridte forsvarssjef.

Andreas Hanche Olsen - 4

Fikk en helt forferdelig start på kampen. Først spilte han Birger Meling i en småskummel posisjon, før Rennes-profilen returnerte med samme mynt. Et dårlig mottak av Hanche-Olsen gjorde at Cengiz Ünder til slutt kunne servere til 1-0, men Norges midtstopper rettet noe opp for seg da han vant duellen på 1-1. Personlige feil blir imidlertid knallhardt straffet på toppnivå, noe Genk-profilen fikk oppleve fredag. Virket generelt usikker med ballen i beina, noe som til tider førte til småpaniske klareringer. Spilte seg opp etter hvilen, og kom til sin rett da han avverget en enorm tyrkisk mulighet med en fantastisk sklitakling.

Birger Meling - 6

Satte ikke Hanche Olsen i noen god posisjon da han spilte tilbake til midtstopperen som var omsvermet av tyrkere, og må ta en liten del av skylden for baklengsmålet. Hadde annet enn det god kontroll defensivt, og viste også fram de offensive kvalitetene han virkelig har utviklet. Helt sentral da ballen smalt i stolpen til Tyrkia midtveis før pause.

Martin Ødegaard - 6

Brukt som indreløper i 4-3-3, der han ofte falt ned i dypet for å hente ballen. Strødde rundt seg med flere gode crosspasninger uten at det ble det helt store av det, men gikk som vanlig foran med en voldsom intensitet i presspillet. Alt i alt en forholdsvis god kamp av kapteinen.

Patrick Berg - 7 - Norges beste

Fikk den vanskelig oppgaven å erstatte Mathias Normann, men Bodø/Glimt-profilen gjorde sine saker meget, meget godt. Trygg og god med ballen, og gjorde jobben han var satt til i store deler av kampen. Plukket også virkelig opp hansken i duellspillet etter pause, og dominerte til tider midtbanen i Istanbul. Fantastisk kamp av Bodø/Glimt-spilleren, som nok ikke er Bodø/Glimt-spiller om han fortsetter denne formen. Tatt av etter 75 minutter, og det var nok Tyrkias midtbanespillere glade for.

Morten Thorsby - 5

Viste null respekt og fikk to advarsel av kamplederen tidlig i den første omgangen. Tøff i duell- og presspillet, uten at han maktet å skape det helt store fremover. Gjorde likevel en manns jobb på midten i kjent stil. Fikk et gult kort etter pause, attpåtil etter å ha blitt avblåst for offside, og må stå over mandagens kamp mot Montenegro.

Mohamed Elyounoussi - 5

Var tidlig i kampen den ledende offensive kraften til Norge, og ble ofte satt opp ute til venstre. Lyktes med en del, og kunne utlignet etter 20 minutter om han hadde finstilt skuddsiktet. Forsvant mer ut av kampen etter pause, men løp x antall kilometer og gjorde en god defensiv jobb i 90 samfulle minutter. Kunne avgjort på overtid, men headingen snek seg utenfor stolpen.

Kristian Thorstvedt - 6

Kampens mest omtalte spiller allerede før avspark ettersom han fikk rollen som midtspiss. Vant de fleste av sine dueller i den første omgangen, og luktet også andreballen da Hanche-Olsen vant duellen på 1-1. Holdt seg marginalt on side, og klarte ikke å la være å fyre opp den tyrkiske hjemmefansen i feiringen. Nok en god landskap under Solbakken for den anvendelige Genk-profilen, som rev og slet i Tyrkia-forsvaret i samfulle minutter.

Jens Petter Hauge - 5

Kom aldri 100 prosent til sin rett før avslutningsvis i den første omgangen da han fikk plass til å løpe på ute i høyre korridor. Pluss for innlegget etter det innøvde cornertrekket som ga 1-1, før han igjen viste seg fram tidlig i den andre omgangen da han ble isolert ute på kanten og serverte et strålende innlegg. Tatt av i den andre omgangen i det som ble en kamp preget av litt blandede drops for Eintracht Frankfurt-spilleren.

Innbyttere:

Mats Møller Dæhli - inn for Jens Petter Hauge etter 76 minutter.

Veton Berisha - inn for Kristian Thorstvedt etter 75 minutter.

Fredrik Aursnes - inn for Patrick Berg etter 75 minutter.

Julian Ryerson - inn for Marcus Holmgren Pedersen etter 85 minutter.

*Spillerne vurderes på en skal fra 1 til 10, der 10 er best.

**En spiller må ha spilt i minst 30 minutter for å bli vurdert med karakter.

Karakterskala:

10: Eksepsjonell og enestående prestasjon
9: Herjet vilt, svært kampavgjørende opptreden
8: Dominerte stort
7: Bunnsolid prestasjon
6: God kamp
5: En prestasjon på det jevne
4: Under pari
3: Skuffende kamp
2: Langt unna det man kan forvente
1: Begredelig opptreden