*Nettavisen* Sport.

Borte bra, hjemme verst

Foto: Heiko Jungo (Scanpix)

For tiende gang på rad i eliteserien gikk Stabæk av hjemmebane uten seier. Det irriterer lagets trener Jan Jönsson.

14.05.06 00:43

STABÆK - VIKING 1-1:

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Selv om nyopprykkede Stabæk fremdeles er ubeseiret i årets serie og imponerer spillemessig, er ikke resultatene hjemme på Nadderud mye å skryte av. Fire uavgjort på fire forsøk og ingen seier siden 2-0 over Vålerenga 27. juni 2004.

- Det er klart det er irriterende, særlig når jeg mener vi burde ha vunnet alle de fire hjemmekampene vi har spilt i år. Jeg synes vi var best i dag også, men Viking var gode og gjorde det ikke lett for oss, sier Jönsson til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Uflaks
Superspissen Veigar Páll Gunnarsson, som igjen imponerte med scoring og mange fine kombinasjoner, mener laget har hatt uflaks som ikke har vunnet hjemme.

- Vi har spilt bedre enn alle de lagene som har kommet hit. Vi har hatt en del uflaks på hjemmebane, mens vi av en eller annen grunn har hatt bedre uttelling borte, sier islendingen til TV 2 Nettavisen.

Stabæk ligger på 4. plass på tabellen, men har tatt kun fire av totalt elleve poeng på Nadderud - og da har de i tillegg spilt én kamp mer hjemme enn borte.

Hvis Stabæk spiller to kamper til uten å vinne på Nadderud, tangerer de rekorden med 12 hjemmekamper uten seier i toppserien. Den negative rekorden innehas i dag av Steinkjer, fra 1978.

Solide Basso
Sammen med spisskollega Daniel Nannskog, har Gunnarsson scoret alle Stabæks 10 mål i eliteserien så langt. Etter 35 minutter scoret islendingen sitt femte for sesongen da han nikket inn 1-1. Like før hindret en god Viking-keeper Anthony Basso at Nannskog fikk nettkjenning.

- Vi ville ha tre poeng og satset hardt framover i hele 2. omgang. Jeg synes vi kjørte kampen, men Viking var gode i forsvar, sier Gunnarsson.

Anført av Basso, samt midtstopperne Soma og Abelsson, kom nemlig ikke Stabæk til flere store sjanser, tross overtaket i spill. Mot slutten var det nære på at stavangerlaget, som hadde vunnet de fire siste oppgjørene på Nadderud, ranet til seg tre poeng. Men Peter Kovacs’ volley gikk like utenfor.

- Vi gjør fremgang i enkelte deler av spillet og er fornøyd med ett poeng. Stabæk er vanskelige å spille mot, konkluderte Viking-trener Tom Prahl, som på grunn av karantene måtte se kampen fra tribuneplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag