*Nettavisen* Sport.

Borte for godt?

Foto: (AFP/Scanpix)

Patrik Sinkewitz med positiv b-prøve.

I dag kom svaret på b-prøven til Patrik Sinkewitz. Ifølge cyclingnews.com, er den i likhet med a-prøven positiv.

Det var få dager før Milano-Sanremo at det kom frem at tyskeren hadde testet positivt på veksthormoner. Rytteren som i år har syklet for Farnese-Vini, var rask med å hevde sin uskyld.

Les også:Sinkewitz benekter doping.

Dermed måtte man vente på b-prøven, og den skal angivelig være positiv. Dette er ikke første gang tyske Sinkewitz er i dopingtrøbbel. I 2007 leverte han en positiv dopingprøve under Tour de France.

Siden det nå går mot rytterens andre dopingutestengelse, kan det fort være at han har kjørt sitt siste sykkelritt. To utestengelser skal i prinsippet straffes med en utestengelse på minimum åtte år, og i bestefall livstid.

Dette er også et hardt slag for tysk sykkelsport, som har slitt noe fryktelig de siste årene. Grunnet at en rekke storryttere på det gamle Telekom-laget bekjente sine dopingsynder, at sykkelsporten sliter så fælt med doping og at flere tyske sykkelryttere er blitt tatt for doping, har tysk TV sluttet å kringkaste Tour de France.

Også tyske lag og ritt har merket at tyskerne har vendt dem ryggen. I 2011 er det ingen tyske lag i den øverste divisjonen, mens de kun har et stort sykkelritt, Vattenfall Cyclassics

PS: Mens noen forsvinner kommer andre tilbake. Den portugisiske rytteren Rui Costa signerte i dag for Team Movistar. Rytteren kjørte i fjor for lagets forgjenger, Caisse d'Epargne, men ble tatt for dopingmiddelet Methylhexanamine under det nasjonale mesterskapet. Ettersom han og hans bror (som ble tatt for samme stoff) har klart å bevise at de fikk i seg stoffet gjennom et kosttilskudd ble deres utestengelse opphevet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.