Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Bortskjemte drittunger som Adebayor kan lære av Hangeland»

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Nordmannen hylles for oppførselen sin etter det røde kortet mot Sunderland.

Brede Hangeland fikk et sjeldent rødt kort da Fulham tapte 1-3 mot Sunderland på søndag. 31-åringen kastet seg inn i en takling på hardhausen Lee Cattermole, og kortet må sies å være korrekt idømt.

Etter kampen skal nordmannen ha unnskyldt seg til dommer Lee Probert, og dette vekker oppsikt på balløya, der man er vant til syting og jamring fra stjerner som føler seg urettferdig behandlet.

- Kan lære av Hangeland
Avisen London Evening Standard publiserte nylig en kommentar med tittelen «Bortskjemte drittunger som Emmanuel Adebayor kan lære av Brede Hangeland».

Der hyller kommentator Patrick Barclay nordmannen for sin voksne oppførsel.

- Det var like forfriskende som overraskende å høre at Brede Hangeland har bedt dommeren om unnskyldning for taklingen som ga ham rødt kort. Så jeg vil takke den store mannen i hjertet av Fulham-forsvaret, skriver han.

Aviskommentatorern trekker også paralleller til Tottenham-spiller Emmanuel Adebayor. Spissen ble utvist for en hodeløs takling i kampen mot Arsenal i helgen, men gjorde en langt større scene av det røde kortet enn Hangeland gjorde mot Sunderland.

- Så kanskje pressen kan spille en rolle i hvordan man produserer bortskjemte spillere. Hangeland, som hadde en takling langt fra så stygg som Adebayor sin, viser at han er blitt oppdratt skikkelig, skriver Barclay.

- Fin gutt
Fulham-manager Martin Jol er ikke enig i at det røde kortet var riktig, og reagerer slik da han får høre at nordmannen ba dommeren om unnskyldning.

- Ja, fordi han er en fin gutt. Men han bekreftet at han gled, og at det ikke var med vilje, og slike ting er ikke vanlig fra Brede, sier Jol.

Hangeland selv mener utvisningen er grei.

- Jeg føler at jeg ødela for laget i dag. Utvisningen kan sikkert diskuteres. Vi har hørt veldig mye om «two feet off the ground» tidligere, så det kan sikkert forsvares, kommenterte Hangeland til TV 2 etter kampen.

Hangeland er nå utestengt i tre kamper.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!