Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Borussia Dortmunds B-lag sikret gruppeseier

Raphaël Guerreiro gratuleres med scoring i Borussia Dortmunds borteseier mot Monaco tirsdag. Det ga gruppeseier i mesterligaen. Foto: Claude Paris, AP / NTB scanpix
Raphaël Guerreiro gratuleres med scoring i Borussia Dortmunds borteseier mot Monaco tirsdag. Det ga gruppeseier i mesterligaen. Foto: Claude Paris, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Borussia Dortmund stilte med et B-preget lag i siste mesterligarunde, men vant 2-0 i Monaco og ble belønnet med gruppeseier.

Atlético Madrid greide nemlig ikke å vinne bortekampen mot Brugge og endte etter 0-0-kampen bak Borussia Dortmund på innbyrdes oppgjør takket være 0-4-smellen i Tyskland tidligere i høst.

Både Atlético og Borussia var klar for cupspillet før tirsdagens kamper, mens Brugge var sikret tredjeplassen som gir europaligaspill. Derfor valgte den tyske klubbens trener Lucien Favre å bytte ut ni av spillerne som startet lokaloppgjøret mot Schalke (2-1-seier) sist helg.

Sju spillere slapp å være med til fyrstedømmet, men reservene gjorde jobben. Raphaël Guerreiro scoret begge målene som ga lagets fjerde seier i gruppespillet.

– Kampen sett under ett var det en fortjent seier, og enda deiligere er det at vi vant gruppen. Vi håpet at Atlético skulle avgi poeng i dag, sa kaptein for dagen Mario Götze.

I Belgia innledet Atlético Madrid kampen sterkt og kom til gode sjanser ved Thomas Partey og Antoine Griezmann, men laget sluknet og greide ikke å sette vertene under press i annen omgang.,

– Jeg har likevel en god følelse. Vi er videre, og det var målet vårt. Nå må vi prøve å bli bedre til cupspillet startet, sa Atlético-trener Diego Simeone.

Som gruppevinner kan Borussia Dortmund håpe på en gunstigere trekning mandag. Laget kan for eksempel ikke møte Real Madrid, Barcelona eller Paris Saint-Germain. Bayern München eller Schalke blir heller ikke opponenter i åttedelsfinalen, da lag fra samme land holdes fra hverandre i den første cuprunden.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!