Børven-dobbel sikret Odd seieren over Stabæk

MATCHVINNER: To scoringer fra Torgeir Børven gjorde at han, Elba Rashani og Odd kunne glise bredt mot Stabæk.

MATCHVINNER: To scoringer fra Torgeir Børven gjorde at han, Elba Rashani og Odd kunne glise bredt mot Stabæk. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Odd-spissen er nå Eliteseriens toppscorer.

10.07.19 21:33

ODD - STABÆK 2-1

Det ble en fin kveld for alle med hjerte i Odd da laget fra Skien sikret 2-1-seieren hjemme mot Stabæk på Skagerak Arena onsdag kveld.

Torgeir Børven ga hjemmelaget ledelsen etter ti minutter spilt, før Daniel Braaten utlignet kun tre minutter. Det så lenge ut til at det skulle ende med poengdeling for de to lagene.

Kvarteret før slutt vant Odd et straffespark da keeper Marcus Sandberg felte Elba Rashani på vei gjennom feltet, og dommer Dag Vidar Hafsås pekte på straffemerket i favør Odd.

Børven gjorde ingen feil fra elleve meter, og sikret dermed seriemål nummer 11 for sesongen. Det gjør han til toppscorer i Eliteserien.

Seieren betyr at Odd ligger på andreplass i Eliteserien etter 14 kamper spilt. Mode har kun ett poeng mer enn Dag-Eilev Fagermos mannskap.

For Stabæk sin del så betyr tapet at de ligger på 13. plass i Eliteserien. Ved sesongslutt hadde det betydd fornyet kontrakt i den øverste divisjonen av norsk fotball.

- Han er ikke i nærheten, jo. Det er sjelden eller aldri man ser at det blir straffe på det. Dommerne går igjennom det, og de skal bestemme der ute. Men slikt skjer i kampens hete, vi har ikke marginene på vår side, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til Eurosport.

Selv mente Elba Rashani at straffen var klar:

- Han prøver ikke å ta meg, men det gjør han. Det er straffe. Det er noen dommere som ikke dømmer på det, men det er en grunn til at jeg må skyte så høyt fordi han er så tett på meg, sa Rashani til Eurosport.

Les mer: - Fisketur utsatte storovergangen

Tidlige scoringer

Allerede etter ti minutter var Odd på farten da Sander Svendsen fikk spilt igjennom Vebjørn Hoff. Han rakk akkurat frem til dødlinja, og fikk pirket ballen inn til Torgeir Børven foran mål.

Odds toppscorer gjorde ingen feil da han banket inn seriemål nummer ti for telemarkingene denne sesongen.

Ledelsen skulle være kortvarig, for tre minutter senere spilte Franck Boli frem Daniel Braaten. Han fikk to sjanser, og fikk til slutt overlistet Sondre Rossbach mellom Odd-stengene.

I det 20. minutt var Odd farlig frempå nok en gang da Marcus Sandberg hadde et svakt utspill. Ballen holdt på å falle perfekt for Svendsen, men Sandberg fikk rettet opp i grevens tid for bortelaget.

Elba Rashani suste i gang nedover venstresiden i det 23. minutt. Han fikk slått 45 grader ut til Vebjørn Hoff som fikk stå alene og avslutte. Denne gangen fikk Sandberg klasket forsøket unna.

Svendsen var ordentlig på farten for de hvitkledde på Skagerak Arena, og like etter halvtimen spilt fikk han skjæret innover fra sin venstrekant. Skuddet hans hadde god retning, men igjen fikk Sandberg klasket unna.

Den tidligere Molde-spilleren var frempå igjen fem minutter før pause fra samme hold. Det var et snev av deja vu ute på gressteppet, for igjen klarte Sandberg og slå unna forsøket.

Dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 1-1 etter de første 45 minuttene i Skien.

Les mer: Eman Markovic ferdig i Zrinjski Mostar

Keeperkveld

Odd fortsatte å presse på etter pause, og etter en corner i det 51. minutt fikk Fredrik Oldrup Jensen skyte fra distanse. Nok en gang var Sandberg nede og fikk avverget for Stabæk.

Odd var kun en skostørrelse fra å ta ledelsen like før timen spilt da Torgeir Børven så ut til å kunne bredside inn sitt andre mål for kvelden på et godt innlegg fra venstrekanten.

Dessverre for Dag-Eilev Fagermos menn var Vadim Demidov kjapt nede og fikk akkurat nok berøring på ballen til at Odds superspiss ikke fikk vendt sitt forsøk på mål.

Svendsen fortsatt å forsøke seg fra distanse, og like etter timen spilt måtte han se sitt forsøk suse godt over Sandbergs mål.

Også Odd viste at de har en solid sisteskanse da Sandberg først banket ballen opp mot Franck Boli, før ivorianeren fikk kranglet seg til skuddforsøk. Rossbach var kjapt ute, og fikk avverget skuddet til Stabæks storscorer.

Vebjørn Hoff var nære ved å sette ballen i mål i det 71. minutt da han ledet an kom en kontring. Dessverre for Fagermos menn ble skuddet blokkert ut til et hjørnespark.

Det skulle ikke gå for Stabæk, for med drøye kvarteret igjen rullet Odd opp en fin kontring, som til slutt endte hos Rashani. Hans forsøk suste over mål, men dommer Dag Vidar Hafsås pekte på straffemerket.

Sandberg felte nemlig Rashani på vei gjennom Stabæks målgård, og dommeren var ikke i tvil om straffen.

Fra elleve meter gjorde Børven ingen feil da han sendte Sandberg til feil side, og sikret seriemål nummer elleve for sesongen.

Tobias Laurtisen var nære ved å punktere oppgjøret for Odd like før slutt da han kom alene igjennom mot Sandberg. Hans forsøk gikk rett på Stabæk-keeperen.

Flere scoringer skulle det ikke bli i Telemark denne onsdagen. Odd sikret seg tre poeng etter 2-1-seieren hjemme mot Stabæk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.