Gå til sidens hovedinnhold

Børven klar for RBK: Kan debutere mot VIF onsdag

Odd og Rosenborg er enige om en avtale for Torgeir Børven. Tirsdag ble han bekreftet klar for trønderklubben.

Børven blir Rosenborg-spiller tirsdag og er spilleklar allerede til onsdagens kamp mot Vålerenga.

Telemarksavisen var først ute med å melde nyheten. Avisen skriver tirsdag at klubbene er enige om en avtale og at spissens overgang dermed kan gjennomføres nå.

Tirsdag i 14.30-tiden bekrefter også Rosenborg at Børven er klar og kan få sin debut allerede mot VIF onsdag.

- Vi har jobbet for å få på plass dette før overgangsvinduet stengte og er selvfølgelig glade for at det løste seg. Nå får vi økt konkurranse i troppen og vi får inn en veldig dyktig fotballspiller, sier sportslig leder Mikael Dorsin i en pressemelding.

Odd-spissen var som kjent allerede klar for Rosenborg, men kontrakten gjaldt i utgangspunktet ikke før fra 1. august.

Rosenborg skal tidligere tirsdag ha fått avslått et bud på cirka 2,4 millioner kroner hvor en del av summer var bonusbasert. Men klubbene kom altså til enighet tirsdag formiddag.

- Det er en god følelse å få til dette nå, jeg tror det er den beste løsningen for alle parter. Jeg var innstilt på å gjøre en god jobb i Odd frem til 30. juni og ga beskjed etter Start-kampen (sist lørdag) at jeg var ivrig på å få til en løsning. Det er godt at det kom i orden, sier Børven til RBK.no.

Han forteller at han for lengst har hørt fra gamletrener Dag-Eilev Fagermo før onsdagens RBK-møte med VIF.

- Jeg fikk en melding fra Fagermo som lurte på om jeg ble klar for Rosenborg og skulle spille mot dem. Han frykter nok meg etter at det funket veldig bra for meg sist. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang i Rosenborg, sier Børven.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra daglig leder Einar Håndlykken og sportslig leder Tore Andersen i Odd. De har foreløpig ikke besvart henvendelsene.

Om ikke klubbene ble enige om en overgang før overgangsvinduet stenger, måtte nemlig Børven ha ventet hele seks uker før han igjen kan spille fotball for sin nye klubb.

Det nåværende overgangsvinduet stenger 30. juni, mens NFF onsdag opplyste at det neste vinduet åpner 8. september. Børvens kontrakt med Odd er over 31. juli og han kan derfor ikke registreres som RBK-spiller før den andre uken i september, om ikke klubbene kom til enighet før onsdag.

Kommentarer til denne saken