Børven ler av Bergkamp-sammenligning

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

- Som forskjellen på en brus og en drink med 60 prosent.

25.08.13 21:28

VIF – LSK 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lillestrøm styrte kampen, men en praktscoring av Torgeir Børven sørget for at Norges største rivaloppgjør endte 1-1 på Ullevaal søndag kveld.

Anders Østli hadde sendt Lillestrøm i ledelsen med en tidlig scoring, før Børven vartet opp med en kandidat til årets mål fem minutter før pause.

Bergkamp-mål
21-åringen fikk ballen fra Daniel Fredheim Holm på ti meter, vippet ballen forbi Anders Østli med ett touch og avsluttet vakkert med det andre, slik at ballen snek seg inn langs bakken på lengste stolpe.

Minnene gikk tilbake til Dennis Bergkamps scoring i 2002 mot Newcastle, og målet sørget for at det endte 1-1 på Ullevaal.

Men Børven ler bare av sammenligningen med den tidligere Arsenal-stjernen.

- Mitt mål var en mye mildere form. Som forskjellen på en brus og en drink med 60 prosent, beskriver Børven i pressesonen etter kampen.

Da får vi la andre ta seg av de store ordene.

- En av årets prestasjoner, var dommen fra TV 2s Ivar Hoff etter Børvens scoring.

Selv beskriver Børven målet på denne måten:

- Jeg fikk ballen i bakrom, litt bak meg, samtidig som jeg så at Anders Østli støtet ut. Jeg prøvde å pirke den forbi ham, og det fikk jeg til. Så smelte jeg til og satte keeperen ut av spill, forklarer Børven.

- Ble lurt
LSK-stopper Anders Østli bare rister på hodet av situasjonen når han møter pressen etter kampen.

- Jeg trodde jeg skulle klare å bryte før Børven fikk ballen. Men så tok han en nydelig touch hvor han rundet meg, og det er billig, sier Østli til Nettavisen.

- Samtidig er det en fantastisk prestasjon av ham, og jeg tror han prøvde på det. Det er bare å ta av seg hatten. Det er vanskelig for meg å gi Børven så mye skryt, men det var et flott mål og en meget bra prestasjon. Dessverre var det jeg som ble lurt, sier Østli.

Østli var også mannen som sørget for Lillestrøms ledermål tidlig i første omgang. Om sitt eget mål,sier han følgende:

- Det var veldig, veldig deilig, men synd at det ikke holdt til tre poeng. Sånn er det noen ganger, sier LSKs målscorer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

- Greit resultat
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal klager ikke etter ett poeng mot erkerivalene fra Romerike.

- Jeg synes 1-1 er et greit resultat. Vi fikk en trasig start og ga bort en dødball som Lillestrøm scoret på. Deretter var vi det laget som førte kampen, og vi fikk en veldig fortjent utligning. I andre omgang hadde Lillestrøm litt mer initiativ enn oss, og de virket litt piggere enn oss. Uavgjort var et korrekt resultat, sier Rekdal til Nettavisen.

Både Lillestrøm og Vålerenga har dermed spilt fire strake kamper uten seier.

Selve kampen åpnet i høyt tempo, og den var ikke mer enn ti minutter gammel før kveldens første scoring ble et faktum. Lillestrøm fikk dødball høyt oppe på Vålerengas høyreside, og Petter Vaagan Moen gjorde seg klar. Da blir det som regel farlig, og dette var intet unntak. En velslått dødball landet på hodet til Anders Østli, og midtstopperen stanget gjestene i ledelsen med en heading fra 10 meter. Dermed sto det 0-1 til gjestene og Kanarifansen gikk av hengslene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Bare minutter senere kunne Lillestrøm doblet ledelsen. Thorstein Helstad rev seg løs på høyresiden, vendte opp og spilte gjennom Moryke Fofana. Ivorianeren var et halvsekund for sent ute, og Gudmund Kongshavn fikk med nød og neppe klarert ballen utover sidelinjen.

Vålerenga slet med å skape store sjanser før hvilen, men fem minutter før pause bestemte Torgeir Børven seg for å ta saken i egne hender. Med to touch rakk han å finte bort Østli og sette ballen i mål. Dermed sto det 1-1 da lagene gikk til pause.

Andre omgang fortsatte med jevnt spill og lenge mellom hver sjanse, men etter 60 minutter kunne Lillestrøm igjen tatt ledelsen. Med en pasning mellom back og stopper spilte Bjørn Helge Riise innbytter Erling Knudtzon gjennom på kanten av 16-meteren, men Kongshavn i VIF-målet var igjen raskt ute og fikk avverget. Igjen var LSK sekundet for sent ute i en avgjørende duell.

God Kongshavn
Kongshavn ble satt på ytterligere tester de neste minuttene, men U21-landslagskeeperen fortsatte storspillet mellom stengene, og vartet blant annet opp med en utrolig redning på forsøket fra Vaagan Moen. LSK-spilleren fikk stå helt alene på 10 meter, men Kongshavn fikk dyttet skuddet til corner med en fantastisk enhåndsredning.

Det var ikke ufortjent da Kongshavn senere ble kåret til Vålerengas beste spiller.

- Det sitter langt inne å skryte av Vålerenga-spillere, men han var meget bra i dag, som han har vært i hele år. Han er en fremtidig landslagskeeper hvis han fortsetter sånn, sier Østli om unggutten i VIF-buret.

Et drøyt kvarter før slutt var det Vålerengas tur til å gi supporterne hjerteproblemer. En dødball endte til slutt hos Morten Berre, og målsniken dundret løs fra kort hold. Ballen føyk i tverrliggeren og ut, til hjemmefansens fortvilelse.

Begge lag sendte flere mann i angrep for å vinne kampen mot slutten, men det endte til slutt 1-1 på Ullevaal søndag kveld.

Lillestrøms neste kamp spilles 31. august borte mot Odd, mens Vålerenga møter Molde på bortebane dagen etter.

P.S: Etter kampslutt bekreftet Mohammed Fellah at han er ferdig i Vålerenga etter sesongen. Les mer om det her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.