Tirsdag gjorde blant annet Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen unna sesongdebuten på arabisk jord. 127 ryttere stilte til start under dag en av Tour of Oman.

Til tross for at rittet ikke vises direkte på TV, fikk et «TV-brudd» lov til å vise frem draktene sine i forkant av feltet. Det var Tanel Kangert (Astana), Pieter Serry (Topsport Vlaanderen) og Mark McNally (An Post-Sean Kelly) som klarte å stikke fra hovedfeltet etter rundt 35 kilometers sykling.

Leopardene tok kontroll
Trioen hadde nesten fem minutter tilbake til hovedfeltet på det meste, men da det nærmet seg slutten av den 158 kilometer lange åpningsetappen, ble bruddet holdt på ett minutts avstand til hovedfeltet. Det var Leopard-Trek og Astana (!) som satte seg i front av feltet mot slutten (Astana hadde jo Tanel Kangert med i bruddet, men kjører samtidig for den enerådende Alexandre Vinokourov i sammendraget).

Les også: Trenger du dette før Tour of Oman?

Tross sparsommelig oppdatering fra arrangøren via Twitter, kom det rapporter på at Team Sky gjorde et stunt i forkant av avslutningen. Britene økte tempoet betraktelig og fikk hovedfeltet til å sprekke opp. Det ble likevel samlet spurt på oppløpet, og der viste Theo Bos (Rabobank) seg å være den sterkeste.

Rabobank har åpnet 2011-sesongen sterkt med etappeseier av Michael Matthews i Tour Down Under og Lars Boom i Tour of Qatar.

Cav på andre, Kristoff hindret
Bos, som tidligere var lagkameraten til Thor Hushovd i Cervélo TestTeam, ble fulgt nærmest av Mark Cavendish (HTC-High Road). Roger Kluge (Skil-Shimano) tok tredjeplassen.

Etter at Cavendish gikk to ganger i bakken under Tour of Qatar i forrige uke, er han trolig lettet over tirsdagens andreplass. I Qatar gikk til alt overmål opptrekkeren hans, Mark Renshaw, til topps i rittet sammenlagt. Kjenner vi rytteren fra Isle of Man rett, lar det vente på seg før Renshaw får en lignende sjanse.

Alexander Kristoff forsøkte seg også i spurten på hjulet til Taylor Phinney og John Murphy, men måtte en uvanlig hindring i veibanen.

- Vi forsøkte oss i spurten i dag med Phinney og Murphy, men vi ble blokkert av tilskuere. Det var en god jobb av (Michael) Schär som fikk meg til fronten, og jeg hadde bein mot slutten. Men jeg hadde ikke noe sted å spurte, skriver Kristoff på sin Facebook-side.

PS! Hushovd, Gabriel Rasch (begge Garmin-Cervélo), Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen (begge Team Sky) og Kristoff (BMC Racing) er de norske deltakerne i rittet. Onsdag står en 139 kilometer lang etappe mot Wutayya på programmet. Rittet avsluttes søndag.

Diskuter Tour of Oman i vårt diskusjonsforum!

Resultater, 1.-etappe:
1 Theo Bos (Rabobank Cycling Team) 3.38,29
2 Mark Cavendish (HTC-Highroad) s.t.
3 Roger Kluge (Skil-Shimano) s.t.
4 Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) s.t.
5 Denis Galimzyanov (Katusja Team) s.t.
6 Nacer Bouhanni (FDJ) s.t.
7 Danilo Hondo (Lampre - ISD) s.t.
8 Russell Downing (Sky Procycling) s.t.
9 Francesco Chicchi (Quickstep Cycling Team) s.t.
10 Mathew Hayman (Sky Procycling) s.t.
(..)
18 Alexander Kristoff (BMC Racing Team) s.t.
53 Gabriel Rasch (Team Garmin-Cervelo) s.t.
57 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervelo) s.t.
120 Kurt-Asle Arvesen (Sky Procycling) s.t.

Sammenlagt:
1 Theo Bos (Rabobank Cycling Team) 3.38,19
2 Mark Cavendish (HTC-Highroad) +4
3 Pieter Serry (Topsport Vlaanderen - Mercator) s.t.
4 Roger Kluge (Skil - Shimano) +6
5 Mark McNally (An Post - Sean Kelly) +7
6 Tanel Kangert (Pro Team Astana)
7 Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) +10
8 Denis Galimzyanov (Katusja Team) s.t.
9 Nacer Bouhanni (FDJ) s.t.
10 Danilo Hondo (Lampre - ISD) s.t.
(..)
21 Alexander Kristoff (BMC Racing Team) s.t.
56 Gabriel Rasch (Team Garmin-Cervelo) s.t.
60 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervelo) s.t.
120 Kurt-Asle Arvesen (Sky Procycling) s.t.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED