VANCOUVER CANUCKS – BOSTON BRUINS 0-4 (3-4 i kamper):

For første gang siden 1972 kunne Boston Bruins løfte Stanley Cup-trofeet, natt til torsdag.

Vancouver Canucks hadde hjemmebanefordel i den sjuende og siste kampen, men det hjalp lite. Tim Thomas sto en kjempekamp i borteburet og bidro sterkt til at Boston gikk seirende ut med sifrene 4-0.

Dermed er Boston Bruins årets Stanley Cup-mestere, med seier 4-3 i kamper.

Storspill igjen av Thomas
Boston har hatt en lang vei til finalen, og har vært nødt til å spille sju kamper i tre av oppgjørene i årets sluttspill.

- Jeg så aldri for meg at vi skulle spille tre kamp 7-oppgjør i sluttspillet og likevel ende opp på topp. Jeg kan ikke tro det er over. Vi har holdt intensiteten oppe så lenge nå, så det føles som vi skal spille en ny kampserie, sier keeperhelten til Boston, Tim Thomas, ifølge Associated Press.

Thomas har bare sluppet inn åtte mål i de sju finalekampene, og ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller.

- Det er stor ære for meg. Jeg mener, Stanley Cup er det største, det er det trofeet du drømmer om, uttaler Thomas, som vant keeperduellen mot Vancouvers Roberto Luongo.

Les også:Luongo tar på seg skylden

Med sine 37 redninger i nattens kamp, endte keeperen med 798 redninger totalt i sluttspillet noe som er ny rekord.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

- Bruins fortjente å vinne
Vancouver skuffet altså hjemmepublikummet og må fortsatt vente på en Stanley Cup-tittel.

- Boston spilte en virkelig god kamp. De hadde en meget god keeper og var kapable til å score noen tøffe mål rundt vårt nett. De fortjente å vinne, innrømmet Vancouvers trener Alain Vigneault, ifølge Nhl.com.

Det hadde gått 14:37 minutter av første periode da Bruins tok ledelsen. Patrice Bergeron utnyttet en pasning fra Brad Merchand og ga Boston den viktige førstescoringen.

I løpet av drøye fem minutter i andre periode hadde Boston bortimot avgjort kampen. Etter 12 minutter doblet Brad Merchand ledelsen, og etter 17 minutter kranglet Patrice Bergeron inn 3-0.

Med 0-3 i sekken, prøvde Vancouver å ta ut keeperen da tredje periode nærmet seg slutten. Dermed kunne Brad Merchand sette spikeren i kista i åpent bur. 0-4, og Boston Bruins kunne endelig løfte det ettertraktede trofeet.

HTML EMBED