*Nettavisen* Sport.

Boston vant maratonkamp

Foto: Bruce Bennett / NTB scanpix

Nå ser det stygt ut for motstander Pittsburgh Penguins.

06.06.13 08:29

Boston Bruins er nær Stanley Cup-finalen i NHL etter en 2-1-seier over Pittsburgh Penguins onsdag. Kampen ble avgjort først i femte periode.

Etter at stillingen var 1-1 ved ordinær tid måtte kampen ut i forlengning. I første ekstraperiode kom det ingen scoringer, men 15.19 minutter ut i femte periode satte Patrice Bergeron inn 2-1 til hjemmelaget.

- Vi fant en måte å vinne på. Det er sånn jeg ser på det. Dette var ikke nødvendigvis vår beste innsats, men jeg synes vi skjerpet oss i overtidsperiodene og skapte noen sjanser der, sier Bergeron til CBC.

Dermed trenger Bruins kun én seier til for å ta seg til finale. Massachusetts-laget leder 3-0 sammenlagt i best av sju kamper.

Fjerde kamp spilles i Boston natt til lørdag.

Mye handlet om målvaktene på begge lag i onsdagens maratonkamp.

Både Bostons Tuukka Rask og Pittsburghs Tomas Vokoun storspilte. Spesielt Rask imponerte med en rekke redninger gjennom hele kampen. Han stoppet hele 53 skudd, mens Vokoun hadde 38 redninger.

Vinneren av oppgjøret møter tittelforsvarer Los Angeles Kings eller Chicago Blackhawks i finalen. Blackhawks leder 2-1 sammenlagt, men Kings kan utligne med seier i fjerde kamp torsdag. Kampen spilles i LA, og Kings er ubeseiret på hjemmebane så langt i årets sluttspill.

Se høydepunkter fra kampen her (video med tillatelse fra Viasat, som sender alle kamper direkte på Viaplay.no)

HTML EMBED

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag