Bøtelagt av UEFA

Foto: Andrew Yates / AFP / NTB scanpix

Sir Alex Ferguson er bøtelagt etter Champions League-exiten.

23.03.13 11:32

Det er ikke første gang den legendariske manageren har blitt bøtelagt som følge av sine kommentarer eller oppførsel.

Manchester United røk ut av Champions League på bekostning av Real Madrid på grunn av det mange mener var en grov dommerfeil. De røde djevlene ledet 1-0 frem til Nani ble utvist tidlig i andre omgang. Og med 10 mann på banen ble Real Madrid for sterke på Old Trafford.

Ferguson var rasende
Mange var spente på hva frittalende Ferguson ville si til pressen etter kampslutt, men de ventet forgjeves.

Skotten møtte aldri de ventende journalistene, men han sendte i stedet assistent Mike Phelan for å møte pressen. Han bekreftet at Ferguson var rasende etter Champions League-exiten.

- Ja, det er derfor jeg står her nå. Manageren er forbannet. Skulle han stått foran kamera nå, ville han vært en annen person. Det var ingen god avgjørelse av dommeren, sa Phelan.

UEFA på sin side uttalte at de var fornøyd med den tyrkiske dommerens kampledelse, og de varslet at deres disiplinærkomité ville ta opp Fergusons uteblivelse fra møtet med pressen.

Bøtelagt
Nå har straffen kommet, og Ferguson slapp utestengelse. Manageren må i stedet betale en bot på 10.000 euro etter sin oppførsel, melder Sky Sports.

I en uttalelse sier UEFA:

- Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson har blitt ilagt en bot på 10.000 euro for å ikke etterkomme sine forpliktelser ovenfor media etter Champions League-kampen mot Real Madrid.

UEFA har også opprettholdt utestengelsen av Nani på én kamp.

Det er ikke klart om Manchester United velger å anke beslutningen til UEFA.

Selv Real Madrid-manager Jose Mourinho mente dommeren hadde begått en stor feil.

- Uavhengig av det røde kortet, så tapte det beste laget i dag. Vi spilte rett og slett ikke bra, sa Mourinho etter kampen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '585E3A999116484B9E23E7CB4F7DA12D', '1bttodu32jny81xcysgo90s7jr', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1bttodu32jny81xcysgo90s7jr', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.