BODØ/GLIMT - TROMSØ 3-0:

Bodø/Glimt vant Eliteserien på suverent vis forrige sesong, men har mistet flere spiller siden i fjor og derfor har ikke ekspertene hatt like stor tro på de gule i år.

Søndag serieåpnet Kjetil Knutsens menn mot Tromsø og Glimt fortsatte der de slapp i fjor i møtet med det nyopprykkede laget fra Nord-Norge.

Fikk skryt av Haaland

Nykommer Erik Botheim åpnet målkontoen allerede etter åtte minutters spill på Aspmyra, mens Ulrik Saltnes doblet ledelsen kort tid etter. I andre omgang sørget et selvmål fra Lasse Nilsen for Glimts tredje nettkjenning.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Botheim har fått oppgaven med å erstatte danske Kasper Jumker i Glimt-angrepet. Junker scoret 27 ligamål sist sesong, men dro til Urawa Red Diamonds tidligere i vår, etter en mye omtalt overgangssaga.

21-åringen var også involvert da Nilsen satte ballen i eget nett mot tampen.

Kort tid etter kampslutt la hans gode venn Erling Braut Haaland ut følgende melding på Twitter:

Bodø-trener Knutsen var også fornøyd med sin målscorer.

- Utrolig gøy. Vi har utfordret Botheim at han må melde seg på. Jeg spurte om han var sulten nok. Da han kom ut, sa han at han var ganske sulten. Et godt svar. Vi må melde oss på, og det gjorde han i dag, sa han til Eurosport etter kampen.

To raske mål

Det var Tromsø som kom til den første store sjansen på Aspmyra. Lasse Nilsen fant Ebiye Moses foran mål og spissen fikk avsluttet, men utenfor fra god posisjon.

Etter dette skulle mye handle om fjorårets seriemestere. Åtte minutter var spilt da Erik Botheim åpnet målkontoen for Glimt. Alfons Sampsted slo et presist innlegg og foran mål stupte Botheim ballen i må, nede i venstre hjørne.

Noen minutter senere doblet vertene ledelsen. Sondre Brunstad Fet spilte gjennom til Ulrik Saltnes. Han satte kula kontrollert forbi keeper Jacob Karlstrøm.

Espejord skadet

Etter 29 minutter ropte hjemmelaget på straffe da Botheim endte opp i gresset etter en duell med Ruben Yttergård Jenssen. Dommer Svein Oddvar Moen sa nei.

I det 32. minutt spilte keeper Karlstrøm flott opp til Eric Kitolano på løp inn bak Glimt-forsvaret. Midtbanespilleren fikk kontroll på ballen, men avslutningen der han forsøkte å chippe over keeper, var ikke av samme klasse fra Kitolano.

Like etter måtte Runar Espejord forlate banen. Det så ut til at Tromsø-spissen hadde pådratt seg en skade og August Mikkelsen kom inn som erstatter.

Selvmål

I andre omgang kom vertene til en stor sjanse etter 58 minutter. Botheim stusset gjennom til Solbakken og han kom alene gjennom med Karlstrøm. Avslutningen var grei, men keeperen var med på notene og fikk avverget sjansen.

Bodø/Glimt måtte vente lenge på neste scoring, men mot slutten av kampen kom den tredje. Et innlegg fra Ola Solbakken gikk gjennom hele feltet, før Botheim dukket opp og presset Lasse Nilsen til å sette kula i eget nett. Botheim jublet som om han hadde scoret selv, men TV-bildene viste at det var et selvmål av Nilsen.

Det meste handlet om GLimt, også i andre omgang. I det 88. minutt forsøkte Hugo Vetlesen seg fra rundt ti-tolv meters avstand. Karlstrøm fikk dyttet til corner.

Det ble imidlertid ikke flere scoringer og Glimt nøyde seg med tre i premieren.