*Nettavisen* Sport.

Bottas suste inn til F1-seier i Østerrike

ANDRE SEIER: Mercedes-føreren Valtteri Bottas gratuleres av Ferraris Sebastian Vettel etter finnens andre Formel 1-seier i karrieren på søndag. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters)

Valtteri Bottas tok sin andre Formel 1-seier.

09.07.17 16:14

Den finske Mercedes-profilen Valtteri Bottas tok sin andre triumf i karrieren da han vant Østerrikes Grand Prix i Formel 1 søndag.

Bottas var også best i lørdagens kvalifisering. Han lot ikke fordelen av å starte i pole position gå til spille, og til slutt slo han VM-leder Sebastian Vettel med 0,658 sekunder.

Det betyr at Bottas er i ferd med å ta opp arven etter Mika Häkkinen (20 seiere og to VM-titler) og Kimi Räikkönen (20 seiere og én VM-tittel) som finnenes stolthet i Formel 1-sporet.

27-åringen har klart å markere seg i sin første Mercedes-sesong. Finnen tok sin første F1-seier da han vant Russlands Grand Prix i slutten av april.

Daniel Ricciardo (Red Bull) tok tredjeplassen, mens Lewis Hamilton ble nummer fire.

Sistnevnte gjorde det han kunne å sikre en plass på podiet i Speilberg, men kom til kort etter å ha innledet løpet med startnummer åtte. Mercedes-stjernen endte på tredjeplass i kvalifiseringen, men ble straffet med fem startspor for et uautorisert girkasse-bytte.

I sammendraget økte Vettel luken til Hamilton. Den tyske Ferrari-føreren er 20 poeng foran rivalen etter 9 av 20 VM-runder.

(©NTB)

Slik tar United farvel med Rooney:

HTML EMBED

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag