Styret i Bournemouth skal møtes for å diskutere et mulig erstatningskrav etter feilen med mållinjeteknologien som kan ha kostet klubben Premier League-plassen.

Det skriver Sky Sports tirsdag.

Bakgrunnen er 0-0-kampen mellom Aston Villa og Sheffield United 17. juni. Et oppgjør Sheffield United skulle ha vunnet 1-0. Med seier til United ville Joshua King og Bournemouth berget Premier League-plassen på målforskjell foran Villa.

Les også: Real Madrid-spiller testet positivt på koronaviruset: Mister City-kamp

Ørjan Nyland falt inn i mål sammen med ballen etter et frispark fra Sheffields Oliver Norwood like før pause. TV-reprisen avslørte at ballen var klart over streken, men Hawk-Eye-systemet som skal fortelle om ballen har vært i mål eller ikke, reagerte ikke.

Etter kampen kom Premier League med en beklagelse. Samtidig ble det framført en forklaring på feilen, der det het at spillerne på banen i den aktuelle situasjonen var plassert slik at de blokkerte for Hawk-Eye-teknologien.

Les også: Bayern-sjef raser over Ballon d'Or-avlysning: - Ikke rettferdig

Også selskapet bak den tekniske løsningen la seg flat.

Bournemouth har ennå ikke gått juridisk til verks, men avgjørelsen rundt hva klubben skal gjøre skal tas på et styremøte i løpet av de kommende dagene.

«The Cherries» skal også diskutere framtiden til manager Eddie Howe og klubbens økonomiske situasjon etter nedrykket.

(©NTB)