Brå knakk Savjalov igjen

Foto: Scanpix

Oddvar Brå var invitert til veteran-VM på ski og duell med Aleksandr Savjalov. Russeren var sjanseløs denne gangen.

02.03.04 14:49

Brå ble nummer seks i klassen 50-54 år, og Savjalov slet seg inn til drøyt 40. plass. For 22 år siden, 25. februar 1982, utkjempet de to en knallhard duell under ski-VM i Oslo. Det endte med dødt løp, og – for dem som kan ha unngått å få det med seg – en brukket stav...

- Jeg slo ham vel med rundt seks minutter denne gang, tenker jeg. Jeg har ikke sjekket det så nøye, men han var i hvert fall bak meg, humrer Brå til NTB.

Foto: Scanpix

Veteran-VM er et av de største arrangementene som er avviklet på Lillehammer etter OL og paralympics, med over 1000 deltakere. Brå fikk dermed sjansen til å duellere mot sin gamle skivenn.

Brå gikk 10 kilometer klassisk stil, den samme som i 1982. Og formen er, ifølge ham selv, ganske bra.

- Vi har vært mye sammen siden 1982, og vi var her fordi vi var invitert. Vi spist middag sammen i går, og i dag var det veldig stor medieoppmerksomhet på stadion, sa Brå tirsdag ettermiddag.

Var likt
Kvelden skulle brukes til ytterligere seanser i anledning den vennskapelige duellen. Der ble det garantert en del mimring.

- Det var spesielt den gangen. Media kom vel kanskje for første gang med skikkelig trøkk, og det var en dramatisk hendelse som veldig mange har fått et forhold til i etterkant. Det var mye trykk akkurat den dagen, men det finnes flere kanaler og mer trykk på den måten i dag.

Det skiinteresserte Norge holdt pusten gjennom det meste av VM-stafetten i hovedstaden. Pål Gunnar Mikkelsplass gikk over ende mot slutten av tredje etappe, og på fjerde og siste gikk Brå og Savjalov skulder ved skulder.

Staven brakk i en liten bakke da duoen kom inn på stadion. Terje Bogen, senere sjef i konkursrammede Sponsor Service, kom løpende med en ny til Brå. Minuttet senere kastet de seg likt over mål.

- Hvem var egentlig først over streken i 1982?

- Vi ble dømt likt, og vi får vel stole på at det var riktig, sier Brå og ler.

Han skal ikke gå flere distanser under veteran-VM i den tidligere OL-byen.
(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag