Braathen hadde 54 hundredeler å gå på da han kjørte ut som neste sistemann i storslalåmrennet i Kitzbühel. 22-åringen kjørte ned til en tredjeplass.

Østerrikske Manuel Feller hektet skiene og måtte bryte, og nordmannen endte dermed opp med å beholde pallplassen.

Sveitsiske Daniel Yulevant søndagsslalåmen med 40 hundredeler ned til britiske Dave Ryding.

Les også: Ingebrigtsen med nedslående sykdomsbeskjed: – Stadige tilbakefall

Kom med stikk

En smørblid Kristoffersen snakket med rettighetshaver NRK etter rennet. 28-åringen forteller at han spådde på forhånd at Feller kom til å tabbe seg ut i den siste omgangen, og kommer samtidig med et humoristisk stikk til Braathen.

– Jeg er litt sjokkert over at Lucas ikke kjører fortere i den andre omgangen egentlig, smiler Kristoffersen, og legger til:

– Men han kjører stabilt og godt, da, og fikk en pallplass.

Kristoffersen endte på femteplass, seks hundredeler bak Braathen.

– Selv skal jeg innrømme at det er litt surt å være to tideler fra pallplass. Men jeg legger det igjen i førsteomgang, sier Kristoffersen til NRK.

Les også: Reagerer på russisk dopingdom: – Latterlig

Seiersrekken ble brutt

Norge sto med tre strake slalåmseirer i verdenscupen. Henrik Kristoffersen vant slalåmrennene i Wengen og Garmisch-Partenkirchen, mens Braathen gikk til topps i Adelboden.

Norsk-brasilianeren vant også sesongens første slalåmrenn i Val d'Isère. De norske slalåmteknikerne avsluttet forrige sesong med fire strake slalåmseirer.

Bare sveitsiske Daniel Yule har klart å slå nordmennene i de ti siste slalåmrennene i verdenscupen. Han gikk også til topps i Madonna di Campiglio før jul.

Den regjerende verdensmesteren Sebastian Foss-Solevåg fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 13.-plass. Timon Haugen endte som nummer 24.

Atle Lie McGrath gikk på innerski og kjørte ut i første omgang.

Les også: Skaper hodebry for ten Hag: – Vanskelig å sette inn en direkte erstatter