*Nettavisen* Sport.

Brækhus' første knockout

Foto: (Scanpix)

Cecilia Brækhus registrerte lørdag sin første knockout-seier som profesjonell.

19.02.07 09:49

Det var kronen på verket i et stevne der alle de tre norske deltakerne gikk seirende ut av sine kamper. Norsk proffboksing lever nemlig i beste velgående. Lørdag var samtlige utøvere i Melhus-baserte Team Stonehand i ringen igjen, og noterte seg nye seire og mer suksess.

Kjapt for Brækhus
Cecilia Brækhus fra Bergen var første nordmann ut i den belgiske hovedstaden. 25-åringen, som imponerte stort i sin TV 2 sendte proffdebut forrige måned, fikk betydelig mindre tid i ringen denne gangen. Slovakiske Jana Matisova viste seg å være flere hakk under bergensjenta hva ferdigheter gjelder, og allerede i annen runde ble kampen avblåst da den tidligere stjerneamatøren klubbet slovakeren i senk med en høyre kryss.

- Motstanderen var ikke den beste, men jeg fikk i hvertfall bevist at jeg kan slå hardt nok til å vinne på knockout. Det er en betryggelse å vite, sier Brækhus.

Oppvisning fra Dubunin
På samme stevne bokset Nikita Dubunin sin første proffkamp siden november i fjor. 21-åringen møtte en tøff og rutinert motstander i Carlos Schram, som tydelig var ute etter å imponere på hjemmebane.

Belgieren bokset en aggressiv kamp og avfyrte harde slag mot trønderen fra start til slutt, men nordmannen klarte å lese sin motstanders bevegelsmønster godt nok til å holde føringen og bokse seg til seier hos poengdommerne.

TV 2s boksekommentator Erik Nilsen tok turen til Brussel i privat regi, og likte det han så:

- Dubunin gjorde sin beste proffkamp så langt i karrieren. Schram var knallsterk og prøvde hele tiden å vinne på knockout, men det var ingen tvil om hvem som var best av de to, forteller Nilsen.

Dubunin har nå syv seirer og én uavgjort avgjørelse i løpet av åtte proffkamper.

Tøft for Evensen
Andreas Evensen fikk virkelig kjørt seg i sin kamp mot den fysisk større Artak Alijan. Nordmannen åpnet sterkt og tok kampens tidlige runder, men belgieren, som vanligvis bokser i vektklassen over Evensen, lot forskjellen i størrelse spille sin rolle utover i kampen.

Fra og med tredje runde var oppgjøret svært jevnt, men nordmannen hadde gjort nok i de tidlige rundene til utgjøre forskjellen på dommerkortene og få tilkjent en poengavgjøelse etter seks runder.

Trener Helge Wærøy hadde på forhånd forespeilet sin elev en tøff kamp:

- Super-fjærvektsklassen er en av de aller sterkeste i sporten i dag, så det overrasker meg ikke at nivået på motstanderne er såpass høyt allerede nå. Vi kunne ha ventet noen uker og latt Andreas gå i ringen mot en sjanseløs motstander for å få en lett knockout, men det ville bare gitt oss en falsk trygghet som kunne ha slått tilbake på oss senere. Mot Alijan fikk Andreas seks tøffe og verdifulle runder og det er en erfaring han vil få bruk for senere i karrieren, forklarer Wærøy.

Evensen noterte sin sjette strake seier som profesjonell.

Suksesshistorie
Helge Wærøys Stonehand Promotions har vært en suksesshistorie innen norsk proffboksing det siste året. I dag består Team Stonehand av tre unge og lovende proffboksere og en ambisiøs trener-manager med gode kontakter i Europa. Wærøy har trent utøverne i Team Stonehand til suksess i til sammen seksten proffkamper i løpet av et drøyt år.

Fremdeles er teamets medlemmer ubeseiret.

- Jeg er veldig fornøyd med at hele teamet fikk bokse på samme stevne. Nikita, Andreas og Cecilia er en sammensveiset gjeng som motiverer, styrker, støtter og spiller på hverandre. Denne ekstra tryggheten er verdifull på bortebane, sier Wærøy til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.