*Nettavisen* Sport.

Brækhus: - Dette er useriøst

Foto: Braastad, Audun / Scanpix

Den norske bokseren klør seg i hodet.

23.03.13 15:07

Cecilia Brækhus er sjokkert og overrasket over at Eva Halasi fra Serbia er blitt ny verdensmester i weltervekt i International Boxing Federation (IBF).

Halasi slo kroatiske Ivana Habazin på poeng i Universal Hall i Berlin sent fredag kveld.

Det betyr at hun kan kalle seg verdensmester i Brækhus' klasse i dette forbundet, og det har den norske tredobbelte verdensmesteren vanskelig for å forstå og akseptere.

- Kampen Halasi bokset mot Habazin er ikke en kamp i 1. divisjon. Det er rett og slett useriøst å sette to så svakt rankede boksere opp mot hverandre og kalle det en VM-kamp, sier Brækhus til NTB.

Hun er selv verdensmester i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

Tidligere var hun svært opptatt om å få bokse om IBF-tittelen i weltervekt også, men det er ikke hun ikke lenger.

- Jeg visste at denne VM-tittelen var ledig, men jeg kommer ikke til å gå for den nå, for når IBF arrangerer en slik VM-tittel blir det jo bare tull. Det er en alvorlig feilvurdering av IBF å la to så svake boksere gjøre opp om den tittelen. Egentlig er jo det helt på jordet, mener Brækhus.

Hun brukte selv i underkant av tre runder på å slå Eva Halasi knockout i Herning i november i 2010. Da var det klasseforskjell mellom dem.

- Du kan godt si at jeg er sjokkert over å høre at Halasi er blitt verdensmester. Det er overraskende at et så seriøst forbund som IBF setter opp en slik kamp, sier den norske verdensmesteren, som skal forsvare sine tre titler mot amerikanske Mia St. John i Frederikshavn 13. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.