*Nettavisen* Sport.

Brækhus: - Jeg kommer garantert sterkere tilbake

NO PAIN, NO GAME: Cecilia Brækhus lar ikke gipsen stoppe treninga. FOTO: Privat

Cecilia Brækhus må vente til etter sommeren med å gå kamper igjen etter en operasjon i foten.

Bokseren Cecilia Brækhus tråkket så kraftig over i hennes siste kamp mot Jennifer Ratzke 29. november at hun pådro seg tre brudd i foten.

Nå har Brækhus gjennomgått en vellykket operasjon i Portugal.

- Etter skaden holdt jeg beinet i ro i mange uker, ved hjelp av støtteskinne og krykker. Samtidig har jeg hele tiden holdt resten av kroppen godt i gang med styrketrening for overkroppen. Foten har blitt undersøkt av ortopediske eksperter i Oslo, og for noen uker siden fjernet jeg støtteskinnen og startet med svært forsiktig opptrening og rehabilitering av beinet i Berlin, forteller Brækhus i en pressemelding fra hennes komersielle manager Rune Brynhildsen.

Brækhus har tidligere drevet med kickboksing og verdensmesteren tror bruddene stammer fra den tiden.

- En ny, grundig MR-basert undersøkelse hos ham avdekket også det som antagelig er et gammelt brudd, som trolig stammer fra min karriere som kickbokser. En skade jeg aldri har merket noe til før den nye oppstod, forteller Brækhus videre.

HTML EMBED

Den colombinanskfødte hardingen har til gode å tape i bokseringen, og seieren mot Retzke var Brækhus' 27. strake seier som profesjonell bokser.

Da er selvfølgelig ikke annet enn Europas fremste eksperter på fot- og ankelskader godt nok.

- Under forsiktig trening med lav belastning merket jeg fortsatt tendenser til smerter i foten. Via de norske spesialistene Lars Engebretsen og Are Stødle ved Oslo Universitetssykehus, ble jeg anbefalt å kontakte Europas fremste ekspert på fot- og ankelskader, professor Niek van Dijk , sier Brækhus.

- Jeg er lettet og kjempeglad for at operasjonen var vellykket. Jeg var til ny undersøkelse i går, og foten virker å være veldig bra nå, fortsetter hun.

Selv om rehabliteringen vil ta seks til åtte uker før opptreningen til kampform kan begynne igjen, er Brækhus sulten på å bokse igjen.

- Dette betyr at jeg definitivt ikke kan gå i ringen igjen på denne siden av sommeren. Tiden blir for knapp, og jeg har ikke hastverk. Jeg sikter meg nå inn mot en kamp i september/oktober som et tydelig og realistisk mål.

- Jeg kommer garantert tilbake, mye sterkere, raskere og klokere enn før skaden, avslutter hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPTRENING: Cecilia Brækhus må trene alternativt en periode fremover. FOTO: Privat

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag