*Nettavisen* Sport.

Brækhus bekrefter ny kamp mot amerikaner

Cecilia Brækhus.

Cecilia Brækhus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

- En formidabel motstander, sier den ubestridte mesteren.

28.02.20 20:13

Cecilia Brækhus' neste tittelkamp blir mot den amerikaneren Jessica McCaskill i den amerikanske delstaten Maryland fredag 17. april.

Det bekrefter Brækhus selv via Instagram fredag kveld.

Den norske 38-åringen har vunnet alle sine 36 kamper som proffbokser siden debuten i 2007. Nå setter Brækhus alle tittelbeltene sine i weltervekt på spill mot McCluskill (35).

Les også: Lorentzen leverte - Hege Bøkko forstyrret av publikum

Amerikaneren har vunnet åtte av sine sine ti proffkamper i karrieren, derav tre ganger på knockout. I 2018 sikret hun seg bokseforbundet WBCs verdensmestertittel i super lettvekt, vektklassen under Brækhus' klasse.

Det skjedde i en tittelkamp mot tidligere Brækhus-motstander Érica Annabella Farías. McCluskill vant også returkampen mot argentinske Farías i fjor høst, og sikret seg WBA-tittelen i super lettvekt mot Anahi Esther Sánchez i mai i fjor.

- Jeg gleder meg veldig til å kjempe mot Jessica McCluksill 17. april. Hun er verdensmester og en formidabel motstander for meg, sier Brækhus i en pressemelding.

- Men etter seieren min i november, så tok jeg bare fri fra trening i en kort periode, og jeg kommer til å være godt forberedt for denne veldige tøffe utfordringen, fortsetter bergenseren.

McCluskill har to tap på poeng i proffkarrieren, mot landskvinnen Katonya Fisher i 2016, og den irske stjernen Katie Taylor i 2017.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag