*Nettavisen* Sport.

Brækhus møter «knockoutmaskin»

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Bekrefter kamp mot Anne Sophie Mathis 17. mars i Danmark.

25.01.12 20:05

Oslo (NTB): Cecilia Brækhus skal møte knockoutmaskinen Anne Sophie Mathis fra Frankrike i Danmark, trolig i København eller Herning, 17. mars.

Det bekrefter Kalle Sauerland overfor NTB.

– Foreløpig er det ikke avklart hvor kampen skal gå, men både København og Herning er aktuelle byer. Det er et par andre alternativer også, sier Sauerland til NTB.

Kampen kommer til å inngå i den nye bokseserien Nordic Fight Night, og det som er klart er at Brækhus setter alle de tre VM-titlene sine på spill mot den franske jenta.

De aller fleste hadde ventet at Brækhus i første rekke skulle gå mot en kamp mot amerikanske Holly Holm i første halvår i år. Men da Mathis slo ut Holm i en kamp i Albuquerque 2. desember, ble en kamp mot den amerikanske jenta, som fram til hun tapte for Mathis var regnet for å være verdens beste kvinnebokser, uaktuell. Sauerland vendte seg heller mot Mathis, som har 26 seirer og ett tap på sine 27 kamper, men det som imponerer aller mest er hennes 22 knockoutseirer.

19 strake
Cecilia Brækhus stiller med 19 strake seirer før møtet mot Mathis, som blir den tøffeste kampen i karrieren hennes til nå. Den tredobbelte norske verdensmesteren har vunnet fem av kampene sine på knockout, så hun har vist at hun også har krutt i nevene.

Den siste kampen gikk hun 3. desember i Hartwall Arena i Helsingfors, og da ble det seier på teknisk knockout over amerikanske Ku'ulei Kupihea i den tiende runden.

Brækhus holder VM-beltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO). Hun mangler tittelen til International Boxing Federation (IBF) i samlingen sin. Den er det sørafrikanske Noni Tenge som sitter på, men det er helt klart at Brækhus kommer til å jakte på en kamp om den tittelen, dersom hun kommer helskinnet gjennom kampen mot Mathis.

Hjemmebane
Cecilia Brækhus har bokset fem av de 19 kampene sine i Danmark. Fire har gått i Herning, mens den femte gikk i København. Alle kampene har endt med soleklare seirer, men hun har aldri møtt en bokser av Anne Sophie Mathis' kaliber.

Likevel er det ikke til å komme fra at de danske byene er som hjemmebane å regne for Brækhus, og de gangene hun har bokset i Danmark, har støtten hun har fått fra publikum vært enorm. Svært mange nordmenn har vært til stede og heiet henne fram.

Hun kommer til å forberede seg til mars-kampen i Tyskland, for det meste på Max Schmeling Gym i Berlin. Det er hovedtreningssenteret til Sauerland.

Den norske jenta vant sin første VM-tittel etter å ha slått danske Vinnie Skovgaard i en kamp i Kiel 14. mars 2009, men kampen mot Mathis blir nok betraktelig vanskeligere enn kampen mot den danske jenta for snart tre år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.