Brækhus vil skrive historie med et smell

- Når jeg bokser på mitt beste, er det ingen som kan slå meg, sier Cecilia Brækhus.

12.09.14 18:23
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=9lwTDgOn_6nLhyBtrSiq93kQkbWUqhjuknE5rCBy_plFxi1EL2WqCopvb9HZicwjLT8Rv-vZjHRz2NUdrMMAiRsNMpSH8BC94bF3h6opN1ZG2Z82v12QN2oItXlcyjmJRs7TfFiwvsg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Cecilia Brækhus «tapte» fredagens innveiing før stormøtet mot Ivana Habazin, men den norske bokseren mener hun er i så god form at ingen kan slå henne.

Uansett utfall av kampen vil de 2000 tilskuerne i København lørdag kveld oppleve et historisk øyeblikk. Vinneren blir den første kvinnelige bokseren som innehar alle mesterbeltene i én vektklasse.

For trippelmesteren Brækhus' del handler det selvfølgelig om å sørge for at også IBF-beltet blir med henne hjem. Og gjerne i form av en tidlig knockout.

- Det går ikke an å planlegge helt slik. Men å skrive historie med et smell hadde jo vært moro. Jeg skal iallfall gi alt, sier «førstedamen» til NTB.

Best

Med bred, norsk støtte i ryggen går Brækhus for sin 26. strake proffseier. Habazin har tapt én kamp før og må kjempe hardt for å unngå et nytt nederlag lørdag.

- Det gjenstår å se i morgen. Hun er en fighter og har alt det boksetekniske på plass, så det kan bli en tøffere kamp enn jeg i utgangspunktet hadde ventet. Men jeg føler – per dags dato – at når jeg bokser på mitt beste, er det ingen som kan slå meg, sier Brækhus selvsikkert.

Under fredagens innveiing i den danske hovedstaden viste vekta 64,8 kilo med Brækhus på. Den kroatiske motstanderen ble veid til 66 kilo.

- Det har ikke så mye å si for meg, for jeg er i knallform. Et kilo eller to skal ikke gi så stort utslag. Jeg så at hun er litt større enn meg, men jeg er nok raskere enn henne. Og jeg tror ikke hun har det hun trenger for å kunne bruke de to kiloene mot meg.

Proffbokseren Cecilia Brækhus møtte sin motstander, kroatiske Ivana Habazin, under innveiingen i København fredag. Lørdag bokser de tittelkamp i weltervekt i samme by. Vinneren av storkampen blir historisk som første kvinnelige bokser med fire tittelbelter. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)


Stolt

Etter å ha forsvart VM-beltene i WBA, WBC og WBO flere ganger, er turen endelig kommet for at Brækhus skal komplettere samlingen. Det har hatt mye å si for 32-åringens motivasjon før kampen.

- Det er selvfølgelig den ultimate utfordringen. Og det er naturlig på dette tidspunktet i karrieren min at den kommer.

- Det blir en helt utrolig opplevelse jeg skal få lørdag. Jeg gleder meg til det som skal skje. Da får alle andre tanker komme senere. Jeg koser meg og er så stolt over hvor jeg er kommet, fortsetter Brækhus.

Hun går trolig i ringen like før midnatt natt til søndag. Før det bokser Alexander Hagen mot ukraineren Jevgenij Makhtejenko, mens Nordic Fight Night-stevnet avsluttes med det helnorske oppgjøret mellom Simen Smaadal og Tim-Robin Lihaug i super mellomvekt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.