RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Brailsford: - Rasch en god investering

Sist oppdatert:
Sky-sjefen forteller hvorfor nordmannen ble signert.

To dager før fellesstarten i Valkenburg, sprakk nyheten om at Gabriel Rasch (36) sykler for Team Sky kommende sesong.

Det var nok ikke mange som hadde sett for seg akkurat den overgangen.

Det gjorde den ikke mindre gledelig.

Les også: Slik ble Rasch Sky-rytter

Den trofaste hjelper
Rasch har gått den tunge veien opp til sykkelsportens aller høyeste nivå. Det lyktes ham ikke å bli utenlandsproff før han ble med Thor Hushovd til Crédit Agricole i 2008.

Siden ble han med videre til Cervélo TestTeam og Garmin-Cervélo, inntil han sto på egne bein i franske FDJ-BigMat.

At han ble hentet til Team Sky foran 2013-sesongen, kan ikke sees på som noe annet enn bekreftelsen på at Hole-gutten er en sykkelrytter av aller fineste kaliber.

Sky: - Vi ønsket oss rutine
Dave Brailsford er sjefen for det hele i Team Sky, og lite skjer der uten at han har hatt en finger med i spillet.

Vi spurte ham rett ut: Hvorfor Gabba?

- Vi kikket nærmere på klassikergruppa vår. Det kommer noen forandringer (Barry, Flecha og Hunt ut, vår anm.) der etter sesongslutt. Fra vårt ståsted så han (Gabriel Rasch) ut som en god investering for et område vi trengte å forsterke oss på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SJEFEN FOR DET HELE: Dave Brailsford ønsket å signere Gabriel Rasch allerede i 2011.
SJEFEN FOR DET HELE: Dave Brailsford ønsket å signere Gabriel Rasch allerede i 2011.

- Vi ønsket oss rutine. Vi har sett hvordan norske ryttere jobber for oss tidligere, blant annet med Edvald på laget. Det var tanken bak det, sier Brailsford til procycling.no.

«Oppdaget» i Paris-Roubaix
Nordmannen skapte på mange måter sitt eget navn ved å imponere under Paris-Roubaix i 2011.

På et stjernespekket Garmin-Cervélo var han blant de aller sterkeste på dagen da Johan Vansummeren endte opp med å vinne brosteinsrittet. I etterkant er det nok mange som lurer på hvor høyt opp han kunne endt, om holeværingen hadde ignorert stallordren han fikk på øret av Jonathan Vaughters underveis.

Brailsford var blant dem som fikk med seg Raschs gode prestasjoner i finalen av rittet:

- Jeg så hva han gjorde der, og det var nok mange som fikk med seg det. Han har styrken og egenskapene vi trenger. Han har motoren laget vårt trenger, sier Brailsford.

Trøblete 2012
Inneværende sesong ble ingen stor opptur for Rasch. Allerede foran Milano-Sanremo, et ritt 36-åringen hadde store ambisjoner i, pådro han seg kneproblemer.

Helseproblemene vedvarte fram mot Giro d’Italia, og når han endelig var på vei tilbake veltet han under ENECO Tour.

Under Vuelta a España var målet å komme seg i brudd og kjempe om en etappeseier, men igjen ble det marginer imot og nye velt for nordmannen.

Derfor smakte det selvsagt ekstra godt da Team Sky, som også viste interesse for ham etter fjorårssesongen, kom tilbake på banen for å skaffe signaturen hans i august.

- Jeg har kjørt løp med Servais Knaven og Steven De Jongh. Marcus Ljungqvist og Kurt Asle Arvesen kjenner meg godt. De vet hvordan jeg sykler i feltet og hvordan jeg er som person, og det er grunnen til at de ønsker meg. Jeg er hentet med tanke på klassikerne og lære bort forskjellige ting til ungguttene. I tillegg skal jeg være hjelperytter i de store etappeløpene, fortalte Rasch til procycling.no under VM.

Edvalds treningskompis
Ettersom Lars Petter Nordhaug forlater laget til fordel for Rabobank neste sesong, vil Rasch også gli inn i rollen som Edvald Boasson Hagens hjemlige treningspartner.

Brailsford innrømmer at det var et moment som gjorde det enklere å signere den rutinerte klassikerrytteren.

- Det er noe som hjelper. Det er ikke selve hovedgrunnen, men når man setter opp en liste over ryttere man ønsker å signere, så er det punktet en av tingene som taler for. Vi er glade for å få ham med på laget, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere