Gå til sidens hovedinnhold

Brækhus: - En ekte mester stikker ikke av

Cecilia Brækhus snakker ut om Holly Holm.

Det var mange som var skuffet da det tirsdag kveld ble kjent at Holly Holm gir seg som proffbokser.

Mest skuffet var trolig Cecilia Brækhus, som i lengre tid har jobbet med å få til en kamp mot den amerikanske jenta.

Nå blir det imidlertid ingen storkamp å se fram til mellom de to gigantene i kvinneboksing.

Onsdag skriver Brækhus følgende i en pressemelding:

«Jeg er veldig, veldig skuffet. En kamp mot Holly ville vært det største innenfor kvinneboksing – en kamp alle fans hadde ønsket å se. Det er synd at det ikke kommer til å skje, men det er ikke vår feil. Vi har gjort alt vi har kunnet. Jeg har alltid sagt at jeg har vært villig til å møte henne. Jeg har alltid vært klar. Mitt team har jobbet veldig hardt for å få til en kamp. Vi har fjernet alle hindre. Vi var til og med villig til å møte henne på hennes hjemmebane. Og når hun har muligheten til å gi fansen det hun vil, så legger hun opp. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. Det er synd og jeg er skuffet. Nå skal jeg skifte fokus mot andre utfordrere. Det er mange spennende muligheter for meg. Men jeg vet i hvert fall en ting – ekte mestere stikker ikke av fra megakamper.»

Brækhus' promotor Nisse Sauerland skriver videre i pressemeldingen at det er synd at Holm nå vil bli husket for å ikke tørre og møte Cecilia Brækhus - «verdens beste kvinnelige bokser».

Holm satser nå i stedet på MMA.

Holm: - Betyr ikke noe
Den amerikanske jenta sa ifølge NTB tirsdag at det ikke plager henne, at hun nå ikke får bokset mot Brækhus.

– At jeg ikke møter Brækhus betyr ingenting for boksekarrieren min. Jeg har hatt en fantastisk karriere, og jeg har aldri gått av veien for å ta en utfordring. Ingen kan beskylde meg for å være en «papirmester». Jeg har alltid møtt de beste, sa Holly Holm på en pressekonferanse Fresquez Production holdt i Albuquerque tirsdag.

– Nå må jeg innrømme at jeg føler mer for MMA enn for boksingen, og derfor er det på tide å gi seg. At jeg ikke møter Cecilia Brækhus betyr ikke noe. Jeg har møtt og slått alle de beste bokserne i verden. Jeg har en karriere jeg er stolt av, og jeg har gått både tøffe og kontroversielle kamper, sa Holm.

Holm har imidlertid én boksekamp igjen før hun gir seg for godt etter 11 år i bokseringen. 1. mai møter hun Mary McGee i sin siste boksekamp på hjemmebane i Albuquerque, New Mexico.

Skuffet Brækhus
Cecilia Brækhus har lenge ytret et sterkt ønske om å møte den amerikanske bokseren, men nå ser det ut til at kampen aldri blir en realitet.

Den norske bokseren beseiret Mia St. John enkelt denne helgen og la ikke skjul på hva hun ønsker seg nå.

- Det var en grei start på 2013. Jeg håper jeg har fått sendt en klar og tydelig melding til Holly Holm. Det klarte jeg å oppnå. Jeg ville levere en beskjed, og det gjorde jeg, uttaler Brækhus i et intervju med Viasat etter kampen.

De siste månedene har det vært mye fram og tilbake og Holms manager Lenny Fresquez har blant annet uttalt at Holm vil satse på MMA og at en Brækhus-kamp ikke vil skje.

Tirsdag kom altså bekreftelsen.

Reklame

Kort tid: Ryddesalg med Pondus, Lunch og Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken