Gå til sidens hovedinnhold

Brækhus frykter skalling

Én ting ved helgens motstander kan gjøre det ekstra tøft for Cecilia Brækhus

Lørdag skal Cecilia Brækhus forsvare sine tre tittelbelter i Helsingfors mot Ku'ulei Kupihea fra Hawaii.

Motstanderen er såkalt southpaw. Det betyr at hun står med høyre bein og høyre arm foran. I motsetning til de fleste andre, som står med venstre arm og venstre bein foran.

Det kan fort bli en utfordring, mener Brækhus.

- Det er veldig stor forskjell. Alt blir speilvendt. Før jeg møtte Jill Emery (Brækhus vant på poeng i april red.anm.), sparret jeg ikke mot noen southpaws i det hele tatt. Derfor ble det veldig mye tull i den kampen. Vi skallet en del ganger, og det var jævlig vondt. Man må bruke lenger tid på å finne distansen, sier Brækhus til Nettavisen.

- Vet at det kommer skalling
30-åringen mener nesten ingen kan slå henne i hvis hun finner sitt vanlige mønster, men tror det blir vanskeligere mot Kupihea.

- At hun er southpaw, gjør det litt vanskeligere for meg å følge mitt vanlige boksemønster, hvor jeg nærmest er uslåelig. Nå må jeg fininnstille alle angrepene mine, ellers vet jeg at det kommer en skalling eller jeg blir raskt kontret. Også må jeg prøve å ikke bli stresset av å bli hektet inn i hennes høyre fot eller tråkket på, som ofte skjer mot southpaws.

Før møtet med motstanderen fra Hawaii har Brækhus hentet inn sparringhjelp fra folk med samme stil.

- Jeg har sparret fra en southpaw fra Romania og også fått hjelp av Nikki Adler, sier hun.

Etter å ha møtt Kupihea i Helsingfors, er bergensjenta sikker på at det er en tøff kamp som venter.

- Jeg tror det blir en tøffere kamp nå, etter å ha møtt henne ansikt til ansikt og sett video fra tidligere kamper. Hun er tøff teknisk og har styrken til å slå ut motstanderen. Jeg kommer til å være veldig påpasselig. Hun har trent hardt mot denne kampen i flere måneder og er godt forberedt, men det er jeg og.

Håper på knockout
Å slå ut motstanderen er også noe Cecilia Brækhus gjerne skulle gjort oftere. I løpet av sine 18 kamper som proff har hun vunnet to på knockout, to på teknisk knockout og de øvrige 14 på poeng.

- Selvfølgelig er jeg sulten på å stanse motstanderen før tiden er ute. Vi får se på lørdag, sier hun med et smil.

Hun tror ikke at sju måneder borte fra ringen kommer til å ha noen innvirkning på resultatet av lørdagens kamp i Helsingfors.

- Sparringen har gått veldig bra, og det at jeg har vært borte fra ringen, tror jeg ikke kommer til å merkes i det hele tatt.

Lørdagens kamp mellom Cecilia Brækhus og Ku'ulei Kupihea kan du se på Viasat 4 fra 19.30.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg