Gå til sidens hovedinnhold

Brækhus vil møte Katie Taylor i 2020

Den norske boksestjernen Cecilia Brækhus (38) går langt i å antyde at det blir storkamp mot Katie Taylor (33) i løpet av året.

Brækhus fortalte om planene på en pressekonferanse på Fornebu i Bærum mandag formiddag.

Den norske bokseren signerte i høst en avtale med promotøren Matchroom Boxing og sier at hun nå satser på en kamp mot irske Taylor som er en del av samme promotørselskap.

- Det er ingen som tviler på grunnen til at jeg signerte med Matchroom. Det er selvfølgelig fordi vi ønsker en storkamp mot Katie Taylor, sier Brækhus.

- Kampen vil bli den største i kvinneboksing noensinne. Det vil være en global megakamp. At vi fikk til det er jeg veldig glad for, forteller Brækhus som ikke utelukker at det kan bli avslutningen på hennes karriere.

Planlegger oppkjøringskamp i USA

38-åringen forteller imidlertid at de er enige om at både hun og Taylor trenger en oppkjøringskamp før de møter hverandre. Brækhus forklarer at de er i sluttfasen av å avtale motstander og arena for neste kamp som planlegges før sommeren.

- De detaljene kommer snart, sier Brækhus.

Hun avslører at de kommende kampene kommer til å gå i USA. Det betyr at Brækhus kan ha gått sin siste kamp i Norge.

- Jeg savner selvfølgelig Norge og støttespillerne mine her. Jeg savner fansen. Atmosfæren fra Spektrum-kampen var enorm, men det er på tide å gå videre, sier Brækhus.

Forskjellige vektklasser

Katie Taylor er verdensmester i lettvekt (IBF, WBA, WBC og WBO) og konkurrerer i utgangspunktet i en lettere vektklasse enn Brækhus som er verdensmester i weltervekt.

Løsningen blir trolig at de to møtes i en vektklasse på midten.

Taylor debuterte som proff i november 2016 og har etter debuten vunnet samtlige 15 proffkamper hun har stilt opp i.

Forrige seier kom mot greske Christina Linardatou i november.

Kommentarer til denne saken