*Nettavisen* Sport.

Brakk ryggen – rekker sesongstarten

Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Astrid Jacobsen brakk ryggen i juni – men stiller til start under sesongåpningen på Beitostølen om en måned.

16.10.09 18:51

Den norske landslagsutøveren var maksimalt uheldig da hun brakk ryggen, albuen og kjeven under en sykkeltur i juni.

På en pressekonferanse 23. juli, kunne ikke Olympiatoppens lege Ola Rønsen garantere at Smestad-jenta ville slippe unna uten varige skader. Langt mindre kunne han love at 22-åringen skulle komme tilbake på toppnivå som langrennsløper.

Men tøffe dager, uker og måneder med opptrening har gitt resultater. Allerede under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen 13.-15. november stiller Jacobsen til start – om alt går som skal fram til den tid.

Åpningsrenn som trening
- Så lenge jeg får lov til å gå på ski og det regner jeg med at jeg får, så stiller jeg til start der. Men det blir ikke for å kjempe om resultater. Det er morsomme skirenn og det er bra trening uansett hvilket nivå man er på, sier Jacobsen til NRK.

Også landslagssjef Egil Kristiansen understreker at man ikke forvente verdensklasse av stjerneskuddet fra 2007/2008-sesongen allerede under sesongåpningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi skal ikke ha de største forventningene til det som skal skje på Beitostølen og det som skjer tidlig, men jeg tror Astrid kommer til å gå rimelig bra utover i sesongen, sier han til NRK.

OL en karamell
Jacobsen har dermed tid til å finne OL-formen i tide før lekene tar til i Vancouver i februar. Selv sier hun at det i så fall bare blir en bonus.

- OL har egentlig vært veldig langt borte, fordi jeg så det litt som urealistisk å nå det. Det er fortsatt en karamell jeg kan klare om alt går bra, sier ungjenta.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag