*Nettavisen* Sport.

Bråkmakeren får en ny sjanse

Foto: Montasje Getty / All Over Press

Nicklas Bendtner spiller sin første Arsenal-kamp på over to år.

Sist gang danske Nicklas Bendtner dro en Arsenal-drakt over hodet, var i august 2011. Da hadde det gått nøyaktig ett år siden han uttalte følgende:

- Om jeg er en av verdens beste spisser? Ja, og jeg vil bevise det den kommende sesongen.

Kontroversiell
Å kalle det utspillet en grov skivebom, vil være en real underdrivelse. Istedenfor en opptur, havnet spissen lengre og lengre bak i køen av Arsène Wengers foretrukne angripere, og ble de to påfølgende sesongene lånt ut. Ikke engang med blandet hell.

Låneoppholdet i Sunderland i 2011/12-sesongen ble skjemmet av en episode der Bendtner og lagkamerat Lee Cattermole etter en kveld ute vandaliserte flere parkerte biler på veien hjem.

Bare få dager senere var han igjen i medielyset av feil årsak, denne gangen fordi bankkortet hans ble avvist på en pizza-restaurant, hvor Bendtner påfølgende svarte:

- Vet dere ikke hvem jeg er? Jeg kan kjøpe hele pizzeriaen, skal han ha ropt til damen bak disken.

Målløs i Juventus
Til tross for et frynsete rykte fikk han den påfølgende sesongen sjansen for den italienske storheten Juventus. Men heller ikke det oppholdet ble noen suksess.

Kun ti ganger fikk dansken sjansen for «den gamle dame», og da han heller ikke hørte nettsus en eneste gang, måtte «en av verdens beste spisser» innse at han var lenger unna superstjernestatus enn noen gang. Skjønt, om han virkelig innså det, det er en annet spørsmål om mannen som har et mildt sagt uproporsjonert selvbilde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Diverse fyllekjøringsepisoder der han blant annet ble stanset av politiet for å kjøre i feil retning, har heller ikke hjulpet den kontroversielle 25-åringen.

Legg til «bokserstuntet» hans under en kamp i sist EM, som han for øvrig ble bøtelagt 100.000 euro for, så skjønner man at det ikke er svigermors drøm man har å gjøre med.

Tilbake for Arsenal
Dansken ble koblet til flere klubber i sommerens overgangsvindu, men onsdag kveld tyder alt på at han er tilbake for The Gunners, når Arsenal gjester West Bromwich i Ligacupen.

- Fansen tilgir deg hva som helst så lenge du gjør jobben for laget. Det er det de bryr seg om. Jeg tror supporterne våre har en positiv innstilling til Bendtner og at de vil stille seg bak ham, sier manager Arsène Wenger om sin blonde spiss til Arsenals hjemmeside.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er først og fremst på grunn av skader på spisskonkurrenter som Lukas Podolski, Yaya Sanogo og Theo Walcott at Nicklas Bendtner igjen er å se i Arsenals kamptropper, men Wenger er likefullt klar på at han ser en framtid for dansken i klubben.

- Jeg ser på ham som en sentral angrepsspiller, som kan bruke sin store kropp i tøffe situasjoner med ryggen vendt mot mål. Han er en intelligent spiller som kan spille geniale pasninger, og han minner om Olivier Giroud i størrelse. Den sentrale spissplassen er perfekt for ham. Han kan være ustoppelig der framme, fortsetter Wenger og hinter dermed kanskje om at Bendtner kan bli gitt mange muligheter utover høsten.

Så gjenstår det å se om Nicklas Bendtner har oppjustert ferdighetene til samme nivå som selvbildet, eller vice versa. Første svar får vi kanskje onsdag kveld når han etter alt å dømme blir å finne i startoppstillingen til Arsenal borte mot West Bromwich.

Kilder: Arsenal.com, Daily Mail, Metro.

Kveldens fotballkamper følger du naturligvis i vårt livesenter NA Live

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.