RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Brandsdal overlegen i Drammen

Sist oppdatert:
Nordmannen gikk helt til topps på sprinten.

DRAMMEN (Nettavisen): Eirik Brandsdal vant sprintfinalen i Drammen overlegent foran Len Vajas fra Canada og lagkamerat Pål Golberg.

Nordmannen var suveren i samtlige heat.

- Jeg prøvde å være offensiv og gå det jeg kunne hele tiden, og det lyktes jeg med. Jeg følte meg sterk i hele dag, og det var oppmuntrende å passere folk hele tiden, sa Brandsdal i et intervju vist på NRK rett etter løpet.

For mens mange av de andre norske løperne bommet på skivalg i prologen var Brandsdals ski perfekte.

- Smørerne har gjort en fantastisk jobb, og skiene mine var perfekte. Jeg må si tusen takk til smørerne, sa Brandsdal.

- Drammen er det beste stedet å gå sprint og jeg liker virkelig å være her, sa vinneren.

Både Ola Vigen Hattestad, Anders Glørsen, John Kristian Dahl, Tomas Northug og Øystein Pettersen ble slått ut i prologen under sprintrennene i Drammen.

Alle nordmennene som gikk videre, gikk på festesmøring, mens flere av de som er ute, blant annet Ola Vigen Hattestad, valgte skøyteski.

- Jeg mistet trinsene på stavene med en gang og da får jeg ikke kraftfulle tak, sier Hattestad til Nettavisen, som tok valget av ski rett før start.

- Jeg hadde med meg både klassisk- og skøyteski til start, men så hørte jeg at Øystein Pettersen fem sekunder bak tet på toppen og da vurderte jeg det som at det ville lønne seg å velge skøyteski. Normalt ville jeg gli inn det, men det var tydligvis ikke så stor forskjell på klassisk- og skøyteskiene idag tydligvis, fortsetter Hattestad.

- Mulig å kvalifisere seg med skøyteski
Langrennsjef Åge Skinstad mener det blir feil å skylde på skivalget.

- Løperne er selv ansvarlig for valg av ski, sier Skinstad til Nettavisen, som mener at også de norske løperne kunne klart å kvalifisere seg med skøyteski.

- Cologna kvalifiserte seg på skøyteski, det samme gjorde Devon Kershaw, så det er mulig å kvalifisere seg hvis man staker godt nok, sier Skinstad.

Eirik Brandsdal var suveren
Suverent raskest var Eirik Brandsdal, som slo neste beste løper, Canadas Alex Harvey, med over to sekunder. Pål Golberg ble nummer fire, mens Kent Ove Clausen gikk inn til en fin åttendeplass.

De norske som kom seg videre til kvartfinale var: Eirik Brandsdal, Pål Golborg, Kent Ove Clausen, Hans Petter Lykkja, Andreas Myran Steen.

For ett år siden var det svenske Emil Jönsson som vant på herresiden, foran kanadiske Alex Harvey og vår egen Petter Northug.

Sistnevnte sliter fortsatt med mageproblemer, og stilte ikke til start i Drammen.

Herrenes verdenscup er for lengst avgjort (gratulerer Dario Cologna), og kun teorien kan ta fra svenske Teodor Petterson sammelagtseieren i sprintverdenscupen.

Nettavisen fulgte utslagsrundene direkte fra 16.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere