RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brandsdal trolig til VM

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens Marit Bjørgen fikk hard kamp i kvinnesprinten.

STEINKJER/OSLO (Nettavisen): I herresprinten under NM i Steinkjer fredag var det Eirik Brandsdal (24) som gikk først over målstreken i finalen. Kjelsås-gutten sikret seg dermed trolig en VM-plass i sprint.

Ander Gløersen tok sølvet fire tideler bak vinneren, mens Johan Kjølstad kapret bronsemedaljen 1,1 sekund bak Brandsdal.

- Det ble gått veldig hardt den første halvdelen av løpet, så det var bare å bite seg fast. Da jeg begynte å nærme meg fikk jeg et ekstra gir og det var bare å gi gass, sier Brandsdal til NRK.

- Jeg er veldig lettet over å ta dette her. Jeg har vært der tidligere også, men ikke fått vist det skikkelig. Så det var veldig deilig å få det til nå, sier han.

- Blir det råeste
Brandsdal gikk også til topps under sprinten i Otepää sist helg, og håper nå å ha gjort seg fortjent til en plass på sprintlaget i VM.

- Jeg håper jeg får lov til å gå nå, men en vet aldri. Om jeg får være med vil det være det råeste jeg får oppleve noen gang, sier han.

Landslagsløperne Øystein Pettersen og John Kristian Dahl røk begge ut under kvartfinalene fredag.

Bjørgen igjen
Torsdag var hun knusende overlegen på 15 kilometer klassisk, og fredag vartet Marit Bjørgen opp med nok en seier på sprinten.

Den norske skidronningen hadde beste tid i kvalifiseringen og hadde også god kontroll i både kvartfinalen og semifinalen.

Heller ikke i finalen var det noen som kunne true trønderjenta, som denne sesongen virkelig har stått fram som Norges klareste gullfavoritt til Oslo-VM.

Presset av Falla
Maiken Caspersen Falla presset likevel Bjørgen helt inn og gikk i mål bare to tideler bak veteranen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

- Jeg vet at Maiken er bra. Hun var på pallen forrige helg, så det er moro å vinne, sier Bjørgen til NRK.

- Jeg har vært på hogget i hele dag og gått bra. Dette gullet er like stort som alle andre gull, sier vinneren.

I to verdenscupsprinter på rad hadde Bjørgen blitt slått som følge av passiv og dårlig taktisk gåing i feltet, før fredagens NM-renn. Men i Steinkjer var hun altså igjen best.

Kari Vikhagen Gjeitnes hektet med Marthe Kristoffersen tidlig i løpet og fikk med det finalen ødelagt. Gjeitnes endte dermed sist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere