Brann-aktuell bløffet på alderen

Foto: (Scanpix)

Brann-aktuelle Sherif Touré har aldri vært utenfor Togo. Men det har Cherif Touré-Maman. Nå viser det seg at det er en og samme person.

15.01.05 10:30

Sherif Touré fra Togo er 20 år og har spilt hele sin karriere i hjemlandet. Nå er han på prøvespill i Brann med håp om å få seg kontrakt.

Men nå viser det seg at han spilte for skotske Livingston fra 2002, under navnet Cherif Touré-Maman. Den alderen han står oppført under i den skotske klubben er 24 år.

Medieansvarlig i Livingston, Duncan Bennett, har sett bilder av Sherif og er helt sikker på at de to er en og samme person .

- Jeg har vanskelig for å se at dette er en annen spiller enn han vi hadde hos oss. Du kan fint sitere meg på at det var fint å se ham igjen, sier han til BA.

Da BA konfronterte ham med dette, nektet han å svare, men etter en samtale med sin intetanende agent Frank Iovino, la han alle kort på bordet.

Det viser seg at han startet sin proffkarriere i Europa i tyske Hannover allerede i 1997. Hvis alderen han oppga til Brann stemmer, ville han ha vært 12 år den gangen. Han hevder at alderen i passet hans ble fikset slik at han kunne komme seg til Europa.

- Det var det togolesiske forbundet som ordnet alderen min. De gjorde meg eldre slik at jeg fikk komme ut i Europa, hevder han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.