RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann begrenser billettkjøp

Sist oppdatert:
Begrensninger på antall kjøpte billetter per person skal hindre svartebørstilstander på Stadion.

Da billettene til seriefinalen ble lagt ut for salg forrige tirsdag var det i utgangspunktet fritt vilt til å kjøpe ønsket antall billetter per person. På grunn av tekniske problemer fra iTicket ble det kaotiske tilstander. De fleste utsalgsstedene opererte med 25 billetter per person. Med muligheter for å kjøpe mange billetter har svartebørsmarkedet spiret. Både på Qxl og finn.no finner man billetter til blodpris.

Retter opp til neste hjemmekamp
- Allerede til HamKam-kampen vil vi få rettet opp slik at enkeltpersoner kun kan kjøpe et visst antall billetter. Vi ser nå at mange av billettene går til blodpris på svartebørsen og det er noe vi helt klart tar ansvar fra. Vi vet det har vært knapphet på billetter, men dette har aldri vært meningen, sier daglig leder Bjørn Dahl til iBergen.no.

Dahl håper det ikke skal være det største problemet å få antallet billetter begrenset, men han innser likevel at det vil være vanskelig å få bukt med svartebørshaiene.

- Dette er noe vi aldri kan gardere oss mot, dessverre. Vi håper selvsagt alltid at flest mulig skal få del i det som skjer, men denne gangen var det rett og slett helt umulig – og det er synd, sier Dahl.

Markedssjef Kristian Jæger forteller om årsaken til at det ikke har vært begrensninger på antall billetter tillatt kjøpt.

- Det har vært slik fordi mange lag eller andre grupper ønsker å bruke Brann Stadion som et sted å oppleve en begivenhet. Dette er et tillitsforhold vi har til publikum og vi forventer at folk ikke misbruker den tilliten. Når det dessverre ikke er slik blir konsekvensene at vi må innføre restriksjoner, sier Jæger til iBergen.no.

- Vi er hjelpeløse
I fjor tok iBergen.no opp den mulige svartebørsproblematikken som nå er reell. Jæger innså da, som nå, at det er vanskelig å få bukt med svartebørshaiene.

- Vi er hjelpeløse. Vi får ikke tatt dem. Det er markedet som styrer og vi står på bar bakke der. Jeg kan bare si at det som skjer er synd, men det er dem som kjøper billettene som skaper markedet, sier Jæger.

Han håper at begrensninger av antall billetter vil bidra til å minke svartebørshandelen, i tillegg til det nye elektroniske billettsystemet som innføres fra neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere