Gå til sidens hovedinnhold

Brann berget poeng i overtidsdrama mot Sandefjord

Hjelp fra enorm keepertabbe og mål fem minutter på overtid skaffet bergenserne uavgjort.

SANDEFJORD - BRANN 3-3:

Brann sliter videre under Kåre Ingebrigtsens ledelse, men skaffet seg likevel uavgjort i søndagens bortekamp mot Sandefjord.

Bergensklubben fikk hjelp av et komisk selvmål fra Sandefjord-keeper Jacob Storevik etter å ha havnet under 1-3, og greide deretter å mobilisere nok til å redde uavgjort.

Sandefjords sisteskanse innrømmer at han burde gjort en mye bedre jobb på Branns redusering til 2-3, og er bortimot like selvkritisk til egen innsats da 3-3 var et faktum i de dramatiske sluttsekundene.

- Vi har egentlig full kontroll, og så ser jo alle at det ikke er helt bra av meg der. Jeg inviterer de inn i kampen igjen, og da blir det som det blir, sier Storevik til Eurosport.

Om utligningen i 95. spillemiuntt sier han følgende:

- Det er masse folk foran og ballen var litt sleip. Det er min feil det óg. Jeg gir de to mål i dag. Brann skal være glad for det, tror jeg.

Ingebrigtsens menn har nå spilt åtte strake seriekamper uten seier, og de har bare samlet fire poeng i Eliteserien siden august.

Les også: Nå nærmer det seg krise for United: - Han er en fare for sitt eget lag

Brann-kritikk

Martin Kreuzriegler steg til vers på en corner etter 18 minutter spill, og med et presist hodestøt styrte østerrikeren inn ledermålet i Håkon Opdal lengste hjørne.

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er svært lite imponert over det Brann har prestert under nye trenere.

- Horneland har kommet inn, og man har forventet et lite mer kompakt Brann-lag. Vi har ikke sett noen forandring på dette Brann-laget, verken siden Kåre Ingebrigtsen kom inn, eller etter Eirik Horneland, kommenterte svensken.

- Per i dag ser de mer ut som et obosligalag enn ett eliteserielag, var dommen fra Jonsson halvveis i kampen.

Bergenserne fikk seg en liten, om enn kortvarig opptur, da nykommer Sander Svendsen fant kantkollega Robert Taylor ved bakre stolpe etter en times spill. Finnen styrte inn 1-1 via hendene til Storevik. Den positive følelsen skulle ikke vare lenge.

Bare 51 sekunder seinere lurte Harmeet Singh inn et nytt ledermål for Sandefjord med en smart avslutning som tok Opdal fullstendig på feil fot.

Ballen rullet rolig ned i hjørnet bak Brann-keeperen, som like etterpå fikk mer å stri med fra den samme Sandefjord-profilen. Singh skjøt igjen, Opdal måtte gi retur, og den tidligere Brann-backen Vida Ari Jónsson fikk en enkel oppgave med å øke til 3-1.

På tre minutter hadde vertene stukket to nye hull i Brann-lagets synkende redningsflåte, og ting tydet på at de rødkledde var på vei enda lengre ned mot kampen om å unngå nedrykk.

Tabbekveld

Men Storevik hadde en gavepakke å gi bort til andre vestlendinger på besøk i hvalfangerbyen. Et tilsynelatende ufarlig innlegg fra Petter Strand ble på merkelig vis styrt inn i eget mål av Sandefjords sisteskanse.

En nesten ubegripelig tabbe, der han mislyktes fullstendig med å beregne spretten på ballen i det våte gresset.

Med 3-2 fikk Brann en gratissjanse til å komme seg tilbake i kampen om poeng.

Dauoda Bamba var veldig nær ved å stjele ballen fra beina til Storevik knappe ti minutter etterpå, men det slapp 24-åringen bakerst hos Sandefjord så vidt unna.

I nervøse sluttminutter greide likevel ikke gutta til Martí Cifuentes å ro i land søndagens hvalfangst mot et Brann som lenge slet med rytmen i angrepsspillet sitt.

En corner fem minutter på overtid havnet etter hvert ute hos Fredrik Haugen, og midtbanespilleren dundret inn 3-3 via gresset.

Heller ikke der imponerte Sandefjords keeper Storevik, som altså erkjente at han ga bort to lettkjøpte scoringer til Brann.

Kommentarer til denne saken