STABÆK - BRANN 0-1:

Brann tok noen steg i riktig retning borte mot Stabæk etter en skuffende sesonginnledning.

Lars Arne Nilsens rødkledde mannskap viste seg som det dominerende laget i store deler av oppgjøret på Nadderud søndag.

Spesielt den første omgangen var solid fra Brann. De fikk slite mer med å holde unna på tampen av oppgjøret.

Stabæks Ola Brynhildsen styrte inn en ball bak Branns sisteskanse Håkon Opdal på overtid, men ble avblåst for offside etter en sein berøring fra Frank Boli.

Fullklaff for spisskjøpet

Spisskjøpet Veton Berisha ankom Brann like før sesongstarten, og søndag begynte egersunderen på tilbakebetalingen med å sette inn sitt første seriemål for de helrøde.

Berisha sendte ballen klinisk i det lengste hjørnet bak Stabæk-målvakt Niklas Sandberg i 21 spilleminutt.

- Det er veldig fint. Jeg har venta på den. Men jeg har egentlig vært fornøyd med hvordan jeg har spilt, så jeg visste at målet skulle komme. Jeg har ikke stressa med det, sier Berisha til Eurosport i etterkant av seieren i Bærum.

- Jeg skulle hatt en til i andreomgangen, da hadde det kanskje vært avgjort. De presset oss litt på slutten, men det var en god bortekamp av oss, fortsatte han.

Stabæk-trener Henning Berg mener førsteomgang var for dårlig til at laget hans kunne få med seg poeng for fjerde gang på like mange hjemmekamper.

Forspilt mulighet

- Det var ekstremt bittert i Mjøndalen sist, hvor vi hadde store sjanser til å kunne vinne kampen, men allikevel slipper inn mål helt på slutten. I dag var jeg mer skuffa over prestasjonen, og at den ikke var så bra. Og så veit vi at hvis vi hadde prestert på vårt aller, aller beste, så hadde vi kanskje hatt en mulighet mot et bra Brann-lag, beskriver Berg overfor Eurosport.

Brann hadde bare fått med seg én seier på de fire siste forsøkene i Eliteserien, og var tydelig ivrige etter å rette opp inntrykket fra dert svake 0-1-nederlaget hjemme mot Ranheim i forrige runde.

Berishas angrepsmakker Daouda Bamba var mye involvert i første omgang. Han kom til et antall avslutninger som kunne gitt Brann flere måls forsprang til pause.

Mer uttelling ble det dog ikke, verken for ivorianeren eller de andre Brann-spillerne.

Akrobatikk på målstreken

Etter sidebyttet markerte Berisha seg på nytt etter bare fire minutter. Skuddet gikk via beinet til Sandberg før det så ut til å forsvinne ut til corner.

Andreas Hanche-Olsen kom seg imidlertid ikke unna og var uhyre nær ved å styre ballen inn over egen målstrek. Med en akrobatisk manøver klarte Stabæk-kapteinen likevel å holde ballen ute.

Stabæk var mer offensive da kampen gikk inn i det siste kvarteret. Samtidig begynte Brann å slurve mye mer og bli unøyaktige på den noe humpete gressmatta.

Tidligere Brann-spiller Daniel Braaten kom inn for å supplere toppscorer Boli i vertenes angrep. Det skapte enda litt mer uro bakerst hos gjestene.

Dessverre for hjemmepublikummet var offsidemålet til Brynhildsen det nærmeste man kom en scoring.

Bærumslaget ligger som nummer 13 på tabellen etter sju serierunder. Brann klatret en rekke plasser og er nummer seks med elleve poeng på sine første åtte kamper.