Brann bytter straffeskytter

Foto: (SCANPIX)

Etter straffemiss, øvrig sjansesløseri og null uttelling vil trener Mons Ivar Mjelde bytte straffeeksekutør.

03.07.06 20:34

På stillingen 0-2 til HamKam ble Petter Vaagan Moen tatt av Steve Cooreman innenfor straffefeltet. Brann fikk en gyllen mulighet for å redusere, komme tilbake i kampen og unngå tap og sette klubbrekord. Slik gikk det ikke. I stedet dundret Robbie Winters ballen i tverrliggeren og tre minutter etter gikk HamKam opp til 3-0-ledelse. Straffemissen var Branns andre denne sesongen. I seriepremieren mot Fredrikstad, på stillingen 1-1, misset kaptein Martin Andresen fra krittmerket. Nå vil Mjelde ha ny straffeskytter.

- Det er klart det ikke er godt nok å misse på en slik stor mulighet. Kampbildet hadde nok blitt helt annerledes om vi hadde satt straffen og like etter går HamKam opp til 3-0. Slikt preger et lag. Nå har to spillere misset fra straffemerket, så da får en annen prøve seg neste gang, sier Mjelde bestemt.

Selvransakelse
Brann-treneren vil imidlertid ikke røpe hvem som tar neste straffe til omverdenen Brann.

- Jeg har vel en formening om hvem det kan bli, men det vil jeg ikke si noe om hvem det blir. Vi får se neste gang det blir aktuelt, sier Mjelde.

Før dagens økt hadde Brann et spillermøte der de gikk gjennom HamKam-kampen. 0-4 til tross, Mjelde er ikke redd for at historien fra i fjor skal gjenta seg, da Brann hadde en heller stusslig serieinnspurt etter å ha ligget som nummer to på tabellen før sommerferien.

- Jeg er ikke redd for at det spøkelset skal dukke opp igjen. Vi må tåle å gå på en smell og så må vi rette fokus på det som skjer fremover. Vi visste at et tap ville komme før eller siden. Vi har hatt et møte med spillerne der vi gikk gjennom situasjoner og inntrykk. Vi gleder oss til neste kamp og kommer definitivt til å heve oss, sier Mjelde, som tenker på cupmøtet mot Levanger på Stadion onsdag.

Får matching
Neste seriekamp er ikke før 17. juli, da det blir hjemmekamp mot Viking. Før den tid skal Brann spille mot Glentoran i UEFA-cupen (kvalifisering) og som nevnte Levanger i cupen.

- Det er bra for oss at vi får noen kamper av betydning før Viking-kampen. Det er en stund til det oppgjøret. Nå må vi finne tilbake til tryggheten vi har hatt tidligere og komme i rute igjen, sier Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag