*Nettavisen* Sport.

Brann får kamp om supertalent

Foto: Adelaine United FC

Brann har vidunderbarnet Nathan Burns på prøvespill, men bak i kulissene sitter store europeiske klubber.

01.02.08 13:17

(iBergen.no) I løpet av fredagen kommer det australske stortalentet Nathan Burns til La Manga for å vise seg frem for Brann.

19-åringen er en ettertraktet angrepsspiller og i hjemlandet sammenligner de ham med selveste Mark Viduka. Burns har flere landskamper for aldersbestemte landslag og på toppen av det hele rukket å debutere for A-landslaget.

Ettertraktet
Dersom Brann for alvor ønsker seg spilleren kan det være de må handle raskt. I løpet av kort tid skal Burns på flere prøvespill. I Belgia står både Club Brugge og Anderlecht klar til å ta imot spilleren for en nærmere titt. I tillegg melder australske medier at de engelske Premier League-klubbene Aston Villa og Wigan har spilleren i kikkerten.

Ifølge sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen er formålet med å ha spilleren på prøve å bli bedre kjent med ham og se nærmere på om han er interessant nok for den norske seriemesteren.

- Han (Burns) er en ung lovende spiller. Vi har sett DVD av ham og fikk tilbud om å invitere ham på et treningsopphold. Han er en spennende spiller, sa sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no torsdag.

Landsmann i Brann
Nylig signere han en toårsavtale med sin nåværende klubb, i Australia, Adelaide United FC. Før det var seks hjemlige klubber ute etter signaturen hans.

I løpet av dette overgangsvinduet har Brann signert den australske backen Michael Thwaite, den svensk-gambiske spissen Njogu Demba-Nyrén og den islandske midtbanespilleren Gylfi Einarsson. Det internasjonale overgangsvinduet stengte ved midnatt torsdag, mens spillere kan signere for norske klubber til og med 31. mars.

En spiller kan imidlertid signere for andre klubber selv om vinduet ikke er åpent, men kan da ikke representere sin nye arbeidsgiver før neste vindu åpner igjen i det aktuelle landet.

LES OGSÅ:
Brann tester supertalent

Her kan du se video av Nathan Burns.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag